Liberalcentristų vadovas buvo renkamas Vilniuje vykstančiame partijos suvažiavime. Rinkimuose iš viso dalyvavo keturi kandidatai, tačiau pirmajame ture nė vienas iš jų negavo daugiau nei pusės suvažiavimo dalyvių palaikymo.

Antrajame ture A.Melianas surinko 165 balsus ir nugalėjo LiCS Šeškinės skyriaus pirmininkę Astą Paškevičienę, už kurią balsavo 123 suvažiavimo dalyviai.

Prieš tai partijai vadovavusio Algio Čapliko kandidatūra rinkimuose nebuvo iškelta. A.Čaplikas buvo paskirtas partijos pirmininko pavaduotoju. A.Meliano pavaduotojais taip pat tapo Visagino merė Dalia Štraupaitė, buvęs sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis, Regimantas Čiupaila, Jurbarko savivaldybės tarybos narys Saulius Lapėnas.

Liberalcentristai suvažiavime taip pat priėmė rezoliuciją, kuria kreipiamasi į atstovų parlamente turinti Liberalų sąjūdį su raginimu vienytis.

"Įvertinant, kad šiuo metu Liberalų sąjūdžio pozicijos Seime yra stipriausios iš liberalių Lietuvos partijų, tikime, kad jo vadovai įvertins savo atsakomybę už taip reikalingą liberalių partijų vienijimasi, ir žengs konkrečius žingsnius", - rašoma rezoliucijoje.

Nori dialogo su kitais liberalais

A.Melianas sakė, kad būtent dialogas su kitomis liberaliomis partijomis yra pagrindinis jo kaip vadovo tikslas.

"Visiškai akivaizdu, kad tokiu metu kai Lietuvoje įsivyrauja populistinės partijos, tikrai reikalingas liberalusis flangas, kuris siūlytų Lietuvai modernius sprendimus", - aiškino LiCS vadovas.

Paklaustas, ar be Liberalų sąjūdžio yra svarstomos susijungimo galimybės su kitomis partijomis, jis sakė, jog bus kalbamasi su visomis politinėmis jėgomis, kurių vertybės panašios į LiCS.

"Aš manau, tai yra Liberalų sąjūdis, judėjimas "Taip" ir visis kiti žmonės, kurie mąsto laisvai", - vardijo A.Melianas.

Pasak jo, kitas svarbus partijos uždavinys yra "atkreipti dėmesį į savivaldos problematiką".

"Valstybinė valdžia vis daugiau kišasi į savivaldą ir tokiu būdu mažina savivaldos galimybes", - sakė A.Melianas.

Ankstesnės kadencijos Seime LiCS priklausė valdančiajai koalicijai. Pernai spalį per Seimo rinkimus partija neįveikė privalomo 5 proc. barjero, surinko 2,06 proc. balsų. Dabartiniame parlamente ji neturi nė vieno atstovo.

A.Čaplikas partijos lyderiu būti nebenori

Neparlamentinė Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) šeštadienį Vilniuje rengė suvažiavimą, per kurį išrinko partijos vadovybę.

Iki šeštadienio buvo iškelti trys kandidatai į partijos pirmininkus - buvęs vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, LiCS Šeškinės skyriaus pirmininkė Asta Paškevičienė, buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius. Kandidatus bus galima kelti ir per suvažiavimą.

Algis Čaplikas
Ankstesnis LiCS vadovas Algis Čaplikas tvirtino apsisprendęs nebekandinaduoti, nes prisiima atsakomybę už partijos pralaimėtus Seimo rinkimus, pranešė Lietuvos radijas.

Taip pat, kaip praneša radijas, partija balsų dauguma atmetė siūlymą keisti partijos pavadinimą.

Ankstesnės kadencijos Seime LiCS priklausė valdančiajai koalicijai. Pernai spalį per Seimo rinkimus partija neįveikė privalomo 5 proc. barjero, surinko 2,06 proc. balsų. Dabartiniame parlamente ji neturi nė vieno atstovo.