„Vakar vakare į mūsų teritoriją įmetė porą Molotovo kokteilių ir laimingo atsitiktinumo dėka nebuvo padaryta jokia žala, - trečiadienio rytą DELFI patvirtino Lietuvos ambasadorius Minske Linas Linkevičius. - Molotovo kokteiliai yra grėsmingas dalykas ir pasekmės galėjo būti liūdnos, bet laimingo atsitiktinumo dėka viskas baigėsi laimingai, o tyrimą atlieka milicija, šiuo metu daugiau detalių negaliu pasakyti.“

Jis teigė, jog ambasada grasinimų nebuvo sulaukusi, todėl išpuolio nesitikėjo.

Lapkričio 7 d. Minske organizuojama šventė – minimos spalio revoliucijos metinės, paskelbta nedarbo diena.

„Nemanau, kad tai susiję“, - sakė L. Linkevičius.

Trečiadienį Lietuvos ambasada Baltarusijoje įteiks Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai notą dėl incidento, kai lapkričio 6 dieną  į Lietuvos ambasados Baltarusijoje teritoriją buvo įmesti „molotovo kokteiliai“, informuoja Užsienio reikalų ministerija.

Į Užsienio reikalų ministeriją bus iškviestas Baltarusijos diplomatinės atstovybės vadovas, iš kurio bus pareikalauta, kad Baltarusija kaip priimanti šalis užtikrintų Vienos konvencijos nuostatų dėl diplomatinių atstovybių saugumo įgyvendinimą, o atsakingos Baltarusijos institucijos nedelsiant imtųsi atitinkamų veiksmų išaiškinti išpuolio kaltininkus ir patraukti juos atsakomybėn.  

URM pasirengusi bendradarbiauti su Baltarusijos teisėsauga, kad pasitelkus Lietuvos teisėsaugos ekspertus nusikaltimas būtų skubiai išaiškintas.

Apie išpuolį informuotos atsakingos Lietuvos institucijos, kurios pagal savo kompetenciją imsis atitinkamų veiksmų stiprinti diplomatinės atstovybės saugumą.