„Aš gyvenu bendrabutyje ir, kaip sakoma, nieko nuo kaimynų nenuslėpsi: tas žmogus apgaudinėjo ir mane, ir žmoną“, - sakė moteris.

Paklausta, kodėl sūnus priėmė sprendimą bylinėtis su tėvu, moteris net pyktelėjo: „Todėl, kad jis neatsakingai ir aplaidžiai elgėsi. Maža to, kad 100 litų duodavo, iš jų dar paprašydavo nupirkti cigarečių ir alaus. Duok Dieve, kad iš tų 100 litų likdavo 60-70 Lt. Ir jūs manote, kad aš negeras žmogus, o jie – geri? Jis gi ir dabar meluoja: žmona pusės nežino. Iki šios dienos kaip melavo, taip meluoja – ir man, ir jai. Klausimas, kaip pats nesusipainioja tuose meluose”.

Sakė, kad nevedęs

Kai susipažino, Julijai buvo 30 m., o jis – ketveriais metais vyresnis. „Ne jaunas berniukas buvo ir puikiai žinojo, ką daro: vaikas gimė po ketverių metų nuo mūsų pažinties, o ne iš karto“, - atkreipė dėmesį.

Julijos teigimu, sūnaus tėvas ją apgaudinėjo, sakydamas, kad yra nevedęs, bet su ja neva negali gyventi dėl sunkiai sergančios mamos.

Julija pasakojo tuomet turėjusi jaunikį, kuris pas ją atvažiuodavo iš Ukrainos, bet ji nutarė su juo atsisveikinti, nes skyrė jausmus šitam žmogui.

„Vis maitino mane pažadais, kad viskas bus gerai ir nesirūpino sūnumi, sakydamas, kad mažai uždirba, slaugo sergančią mamą. Žodžiu, melavo, melavo ir melavo“, - sakė moteris.

Yla iš maišo išlindo po 5 metų

Paklausta, kada sužinojo, kad vaiko tėvas vedęs, Julija prisiminė, kad penktais jų pažinties metais, kai sūnui buvo vieneri.

„Jis sakė, kad dažnai nebūna dėl darbo – vežiojo tokį viršininką po Lietuvą, į visokius ūkius. Aš to netikrindavau, nes paprasčiausiai pasitikėjau. Alimentų iš jo neprašiau, tik kai mama Rusijoje susirgo, prieš dvylika metų, pasakiau jam, kad vaikas vis dėlto auga ir jis nors kiek gal galėtų padėti. Tada susitarėm, kad duos po šimtą litų. Pirmą pusmetį kiekvieną mėnesį po šimtinę duodavo, o paskui pradėjo mokėti kas du mėnesius, kas tris, vienus metus keturis kartus davė“, - pasakojo DELFI pašnekovė.

Pasak Julijos, likus mėnesiui iki sūnaus pilnametystės, ji sūnaus tėvą išmetė ir nutraukė su juo santykius: „Todėl, kad jis melavo ir čia, ir ten. Paskambinau žmonai ir pasakiau, kad jis tiek metų apgaudinėjo“.

Julija karščiavosi pasakodama, kad teisme (dėl sūnaus išlaikymo – DELFI) buvo tempiamas laikas, jos prašoma tai vienos, tai kitos pažymos.

„Kai sūnui sukako 18 metų, jis pats padavė pareiškimą alimentams. Trejus metus teisėmės, ir jam priteisė minimalius alimentus – po 400 litų. Mes sutikome ir su taikos sutartimi, su viskuo. Tačiau jis papirko mūsų nemokamą advokatą, kurio mes atsisakėme. Žodžiu, norėjo mus iš viso kvailių vietoje palikti“, - pasakojo nuo vedusio vyro sūnų pagimdžiusi ir išauginusi Julija.

Su sūnumi dalijasi 16 kv.m būstu

Moteris pati užsiminė apie tai, kad jos skolos už bendrabučio kambarėlį siekia 13 tūkst. litų. Drauge su sūnumi ji gyvena 16 kvadratinių metrų plote.

„Įsivaizduojate, už tą kambarį man 13 tūkst. litų skola kabo, o sūnus tik šiais metais mokytis baigė. Tai ką, jis negalėjo po 100 litų duoti? O šuns maistui kiekvieną mėnesį po 120 litų mokėdavo! Aš jį tūkstančius kartų siunčiau. Kai tapau nėščia, pasakiau, o jis: „gal ne dabar, gal vėliau“. Tada pasakiau, kad jeigu jis dabar išeis, galės visai negrįžti, tapsiu vieniša mama ir tada padės valstybė. Bet jis prašė to nedaryti, neva viskas mums bus gerai“, - karščiavosi Julija.

Moteris kelis kartus kartojo, kad vaiką ne dėl jo, o dėl savęs gimdė, dėl to ir alimentams jo nedavė.

„O teisme jis pasakė, kad vaikas gali būti nuo bet ko. Be gi – kaimynai paliudys – mano vaikas bute kito vyro net svečiuose nėra matęs, o ką ir kalbėti apie tai, kad pasiliktų nakvynei. Po šito įžeidimo pasakiau, kad dabar nebenusileisiu, eisiu iki galo“, - sakė nesantuokinio sūnaus mama.

Moterį ypač papiktino tai, kad jos vaiko tėvas prasidėjus teismams „išėjo iš darbo“, o dabar nusisamdė trečią advokatą, „nes antras jo atsisakė“. „Ką jis dabar ten rezga – nežinau“, - sakė Julija.

Jos nuomone, yra teisinga, kad teismas sūnaus tėvui atgaline data už trejus metus iki pilnametystės priteisė 14 tūkst. litų: „Lietuvoje minimali suma 500 litų, mums priteisė po 400 Lt. O advokatė sakė, kad mes dar galėjome reikalauti, kad pusę įsiskolinimo sumos už būstą sumokėtų“.