„Viskas vyksta simbolinėje vietoje – Sacharovo centre. Renkasi bendražygiai, bendraminčiai, apskritai žmonės, kurie galbūt pažinojo jį, galbūt nepažinojo bet visus vienija tas tragiškas įvykis. Kiekvienas savaip jį priima. Tą tikrai pajutau. Niekas nepriima šio įvykio baimingai, kad po jo reiktų sustoti, bijoti galvoti, bijoti laisvės kovos. Iš tikrųjų atmosfera tokia telkianti. Ir kai buvo tas gedulingas maršas neseniai, jis gi suvienijo apie 70 tūkst. žmonių. Žinote, tiems, kurie mano, kad tai tik vidutinis statistinis veiksmas, jie stipriai suklydo“, - sakė L. Linkevičius.

Politikas nesiėmė vertinti, kad ceremonijoje nedalyvavo aukščiausi Rusijos pareigūnai, nors buvo Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovočius, kuris skubiai pasišalino išvengdamas žurnalistų.

„Nenoriu komentuoti, negaliu vertinti,“, - sakė L. Linkevičius.

„Vakar vakare buvome ant to nelemto tilto, ten irgi būriuojasi labai daug žmonių, diskutuoja, kalbasi“, - pasakojo politikas.

Užsienio reikalų ministras pasakojo laidotuvių išvakarėse susitikęs su Rusijos opozicijos atstovais, kurie, pasak L. Linkevičiaus, B. Nemcovo nužudymą priima ne tik kaip smūgį, bet ir kaip iššūkį.

Linas Linkevičius B. Nemcovo laidotuvėse (URM nuotr.)
„Sunku pasakyti, ar toliau tęsis bauginimo atmosfera. Šiomis dienomis tai paaiškės. Kiek kalbėjau su jo bendražygiais ir kolegomis, tai nusiteikimas yra nė kiek ne menkesnis. Tai, kas įvyko, juos įpareigoja. Kitaip jie negali galvoti, tai net neišeis. Tai, kas įvyko, manau, juos sutelks ir sutvirtins“, - sakė ministras.

„Po to, kas įvyko, jiems net neišeina baimintis, nes Borisas pavyzdžiu parodė: baimintis neišeina, nes negalėsi nieko nuveikti. Iš jų nepajutau jokios baimės“, - sakė politikas.

DELFI primena, kad B. Nemcovas buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį, kai ėjo su 23 metų Anna Durickaja per Didįjį Maskvos upės tiltą, esantį šalia Kremliaus.

B. Nemcovo nužudymas pakurstė spėlionių, kad tai gali būti politinė žmogžudystė. Šias kalbas paremia ir tai, kad nužudymas buvo įvykdytas itin profesionaliai, pats nusikaltimas vaizdo kamerų įrašuose uždengiamas sniego valymo mašinos, kuri gatve važiavo lyjant lietui.

Nors B. Nemcovas nebuvo įtakingas politikos veikėjas Rusijoje, tačiau gebėjo būti nepatogus. Ukrainos prezidentas Petro Porošenka po nusikaltimo sakė, kad B. Nemcovas žadėjo pateikti įrodymų, jog Donbase kariauja rusų kariai.