„Kas kartą, kai Gruzija turėjo problemų, ši ambasada, viena iš seniausių Vašingtone, buvo ir mūsų ambasada. Jūs vedėte mus kartais sunkiai suprantamais Vašingtono koridoriais“, - sakė M. Saakašvilis. O Ž. Pavilionis prisiminė, kaip Lietuva buvo kritikuojama 2008 m., kai nenorėjo pamiršti fakto, kad Rusija okupavo dalį Gruzijos teritorijos.

„Tai neoficiali ceremonija, nes nebesu įgaliotas teikti valstybinius apdovanojimus, tačiau šį apdovanojimą mūsų draugui ir ypatingam Lietuvos valstybingumo puoselėtojui skyriau paskutinėmis prezidentavimo dienomis. Apdovanojimas visada susiranda savo herojų, tad įteiksiu jį gruzinų tautos vardu“, - sakė M. Saakašvilis. 

„Mums lietuviai visada buvo tarsi idealūs gruzinai, jie ne tokie, kaip Šiaurės šalys: jie efektyvūs, bet dar nelabai. Drauge ir temperamentingi“, - juokavo buvęs Gruzijos prezidentas. – „Tačiau kas kartą, kai Gruzija turėjo problemų, ši ambasada, viena iš seniausių Vašingtone, buvo ir mūsų ambasada. Jūs vedėte mus kartais sunkiai suprantamais Vašingtono koridoriais, taigi noriu išreikšti padėką jūsų šaliai ir jums asmeniškai“, - sakė M. Saakašvilis, įteikdamas apdovanojimą.

„Po Rusijos ir Gruzijos karo ES ir Lietuvos parama Gruzijai buvo stipri, visi sutarėme, kad Rusija negali išsisukti nenubausta dėl tokių veiksmų, tačiau užteko dviejų mėnesių ir visas Vakarų ryžtas išblėso. Lietuva tuomet liko paskutinė ir vienintelė šalis, kuri nesutiko su grįžimu į „business as usual“ statusą. Tuo metu ir Lietuvoje, ir Vakaruose šią poziciją visi labai kritikavo, nes likome vienui vieni, tačiau mes sakėme , ir prezidentas Valdas Adamkus pakartojo, kad jei atleidžiame Rusijai jos kaltes, grės kita okupacija, dar vienas puolimas. Ir šiuo metu, deja, istorija tai parodo. Pamenu, kai 2008 m. Briuselyje žurnalistams sakiau , kad tai yra 21 amžiaus Miunchenas ir netrukus istorija įrodys, kad lietuviai buvo teisūs. Dabar įrodinėti Vakarams jau nebereikia, tačiau iki galo jie išvadų nedaro. Bet dėl to mus gruzinai ir gerbia, kad su jais ir su ukrainiečiais buvome ir iki šiol esame nuosekliai drauge, neišduodami ir iki galo. Duok Dieve, Vakari į tai įsiklausys ir nebedarys tokių klaidų, kurias visi drauge padarėme 2008 m.”, - DELFI sakė Ž. Pavilionis.