M. Dargužaitė ketvirtadienį pakviesta sakyti kalbą partijos suvažiavime. Po jos pasisakymo į sceną užlipo partijos pirmininkas Andrius Kubilius. Jis prisiminė, kaip būdamas premjeru nuvyko į Niujorką ir susipažino su „jauna, gražia moterimi“, kuri pokalbio metu užsiminė norinti dirbti Lietuvai.

„Pasakiau gerai, nes mums tikrai reikia tokių žmonių, Milda op ir sako aš atvažiuoju“, – kalbėjo A. Kubilius.

Pasak partijos lyderio, M. Dargužaitė ėmėsi sėkmingai vadovauti „Investuok Lietuvoje“ principais, kuriuos Lietuva dar mažai pažįsta. „Socialdemokratai, deja, šiek tiek kitaip žiūri į darbą. Milda paliko agentūros vadovės postą, jai siūlomi darbai Kanadoje, kitur stambiose kompanijose. Aš sakau, Milda, tu reikalinga Lietuvai“, - kalbėjo A. Kubilius, siūlydamas konservatorių partijos gretose dalyvauti savivaldybių tarybų rinkimuose.

Pasak A. Kubiliaus, M. Dargužaitė ypač reikalinga Vilniui, kad šis miestas nebūtų bankrutuojantis, o skaidrus ir gebantis tvarkytis. „Tam reikia tokių rankų ir tokios patirties, kokią tu turi, tam reikia tokios vadovavimo patirties, kokią tu turi, todėl, Milda, ačiū, už tai, ką darei“, – kviesdamas įsilieti į partijos gretas, kalbėjo A. Kubilius.

Tokio pasiūlymo M. Dargužaitė iš konservatorių jau buvo sulaukusi anksčiau – ją viliojo TS-LKD Vilniaus skyrių sueiga. M. Dargužaitė iki šiol dėl pasiūlymo nėra apsisprendusi.

DELFI primena, kad M. Dargužaitė iš „Investuok Lietuvoje“ vadovės pareigų pasitraukė dėl nesutarimo su dabartine Vyriausybe. Šioje viešojoje įstaigoje ji dirbo nuo 2012 m. pradžios. Prieš tai M. Dargužaitė dirbo ūkio ministro Rimanto Žyliaus patarėja.

Pasitraukusi iš „Investuok Lietuvoje“ ji paskelbė, kad nusprendė emigruoti į Kanadą ir nerti į nuosavą verslą.

Baigusi studijas JAV, kur įgijo optimalios veiklos tyrimų ir finansų inžinerijos magistro laipsnį, dirbo „Goldman Sachs“ banko viceprezidente ir ėjo Ilgalaikio turto paskirstymo grupės vedėjo pareigas Privataus kapitalo valdymo investavimo strategijos skyriuje.

M. Dargužaitė į Lietuvą grįžo 2011 m.