„Po ilgo svarstymo, daug diskusijų ir per ankstyvo viešumo dabar jau žinau, kad nesu pasiruošusi žengti į politiką“, - teigiama pranešime.

M. Dargužaitės teigimu, miesto valdymui nepakanka vien vizijų - būtent finansų suvaldymas, racionalus ir ilgalaikis planavimas, skaidrus ir efektyvus valdymas, kompetentingų žmonių subūrimas nulemia, kad jos taptų realybe.

Anot jos, šiuo metu į miesto valdymą nepartiniams profesionalams iš privataus sektoriaus įsitraukti sunku, kadangi nėra tiesioginių mero rinkimų.

„Nors mane konservatoriai ir bandė prikalbinti pretenduoti į Vilniaus merus, po daug diskusijų ir svarstymo supratau, kad man yra gana svarbu neprarasti savo nepriklausomos nuomonės nuo kai kurių partijos ideologijų. Taip pat būtų sunku priprasti ir prie kitokių darbo metodų nei esu pripratusi privačiame sektoriuje“, - rašoma M. Dargužaitės paskyroje.

Žiniasklaidoje šią savaitę pasirodė pranešimų, jog M. Dargužaitė su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos parama sieks Vilniaus mero posto.