Beveik keturi šimtai Lietuvos ateičiai neabejingų žmonių šiemet dalyvavo savaitraščio „Atgimimas“ ir verslininko R.Dargio surengtame konkurse „Padovanok Lietuvai viziją“.

„Tai jau trečiasis vizijų konkursas, tačiau šiemet žmonės buvo gerokai aktyvesni nei ankstesniais metais. Vizijas rašė ir pavieniai asmenys, ir kolektyvai. Nemažai įdomių minčių atsiuntė ir vaikai. Savo pasiūlymų Lietuvai turėjo ir užsieniečiai“, - sako savaitraščio „Atgimimas“ vyriausioji redaktorė ir konkurso komisijos narė Indrė Makaraitytė.

Komisija negalėjo išrinkti vienos vizijos-nugalėtojos, todėl nutarė prizinį fondą padalinti dviem autoriams.

J.Banys pelnė komisijos simpatijas, siūlydamas Lietuvos įvaizdžio ašimi pasirinkti medų (vizija „Lietuva medaus šalis“), o J. Ignelevičius siūlė materialiąją aplinką perkelti į virtualią erdvę (vizija „Sumodeliuok Lietuvą arba virtualus krizės sprendimas“).

Savo simpatijas geriausiai vizijai atidavė ir DELFI skaitytojai. Geriausia vizija jie išrinko Dobilo Kirvelio darbą „Lietuva ne tik „žalia“, bet pirmiausia - solidari kūrybinė visuomenė“. Savo vizijoje mokslininkas ragina žmones gyventi darnoje su gamta ir ugdyti visuomenės kūrybiškumą. „Siūliau savo viziją įvairioms partijoms, ne kartą mėginau pristatyti ją Seime, deja, politikai neįsiklausė. Tada nutariau atiduoti ją tautos teismui“, - DELFI sakė D.Kirvelis. D.Kirveliui atiteko specialusis DELFI prizas – nešiojamas kompiuteris.

Vizijų nominantus sveikino renginio globėjas prezidentas Valdas Adamkus, apdovanojimus teikė ministrai Vygaudas Ušackas bei Algis Čaplikas. Iškilmingame koncerte dainavo Vaida Genytė ir Merūnas, Jeronimas Milius, Aistė Smilgevičiūtė, Eglė Jurgaitytė, Mantas, Violeta ir Vilius Tarasovai, Sasha Song , „Pieno lazeriai“, Egidijus Sipavičius, Juozapaitis bei choras „Ave Vita“, Aistė Pilvelytė, Ruslanas ir Vilija, šoko kolektyvo „Žuvėdra“ šokėjai.

Kitos konkurso „Padovanok Lietuvai viziją“ apdovanojimai atiteko šiems nugalėtojams:

„Vienybės vizija“ – tinklalapio „Trys milijonai“ komandai, įsteigusiems tinklalapį užsienio lietuviams.

„Vaikystės vizija“ – trylikamečiui Mariui Bukauskui, į porą lapų sutalpinusiam taisykles, kaip reiktų auklėti vaikus ir pavyzdžiu pasirinkusiam savo įtėvius. „Vaikystės vizijos“ prizus įsteigė Nacionalinė moksleivių akademija.

„Drąsos vizija“Jurgiui Jonaičiui, parašiusiam viziją „Dideli dalykai prasideda nuo mažų“. Šiam autoriui specialų prizą įsteigė bendrovė „Stumbras“.

„Augink atsakingai vizijos“ steigėjai bendrovė „Omnitel“ apdovanojo tris nugalėtojus: mokytoją Vilių Krivicką („Mokytojas, kuris moko svajoti“), Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto kolektyvą, pasiūliusį darbovietėse įsteigti vaikų kambarius, bei tą patį drąsų vaiką – Marių Bukauską.

„Stiprybės vizijos“ nugalėtojas – Žydrūnas Ramonas, savo vizijoje siūlęs rūpintis sveikata ir mylėti save nuolatos, o ne tada, kai pakerta liga.

Renginį LNK televizija transliuos Kūčių vakarą.