G. Berkevičius BNS korespondentui sakė, kad nuo 1999 metų pavasario iki 2000 metų pavasario Kosove tarnavo dvi karių grupės po 30 žmonių. Tačiau tuomet koviniai veiksmai jau buvo pasibaigę. Be to, anot G. Berkevičiaus, misiją Lietuvos kariai atliko Kačanike, netoli Makedonijos sienos, kur nebuvo intensyvių karinių veiksmų.

Vyriausiasis kariuomenės gydytojas užtikrino, kad iki šiol grįžusių iš misijos karių tarpe nepastebėta nei sergamumo padidėjimo, nei imuninės sistemos susilpnėjimo požymių. Anot jo, urano turinčios amunicijos spinduliavimas pirmiausia paveikia imuninę sistemą, ir tas poveikis pasireiškia bendru silpnumu, paprasčiausių susirgimų, pavyzdžiui sloga, padaugėjimu.

Tačiau G. Berkevičius žadėjo, kad misijoje dalyvavusiems kariams bus atlikti išsamesni profilaktiniai tyrimai, bus patikrintas kraujas. Šiuo metu Bosnijoje ir Hercegovinoje misiją atlieka 74, o Kosove - 30 Lietuvos karių.

Pasaulio spauda neseniai pranešė, kad šeši italai, kurie mirė sugrįžę iš Balkanų, sirgo leukemija (kraujo vėžiu). Gydytojų teigimu, nėra pakankamai įrodymų, leidžiančių susieti šias mirtis su NATO pajėgų naudotais Balkanuose šaudmenimis, turinčiais silpnos radiacijos urano.

Tačiau Italijos vyriausybė pareikalavo, kad NATO išnagrinėtų šių italų mirties priežastis ir nustatytų, ar tai nėra NATO ginkluotėje buvusio urano spinduliavimo padarinys.NATO pripažino, kad 1999 metų balandį per oro antskrydžius prieš Jugoslaviją naudojo šaudmenis, kurių sudėtyje buvo silpnos radiacijos urano, bet jie, tinkamai elgiantis, nekelia pavojaus sveikatai.