Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Dūkšto meteorologinės stoties viršininkė Liudmila Trevisan DELFI patvirtino, kad stoties stebimoje teritorijoje tik visai neseniai baigė snigti. Snigo apie valandą.

„Didelių, stambių snaigių nebuvo – tai buvo smulkutis, silpnas sniegelis. Tarsi purkštų lietutis, bet šiuo atveju buvo ne lietaus lašiukai, o sniego kruopos. Ant žemės sniegas neužsilaikė, iškart ištirpo. Žemė dar šilta, temperatūra pliusinė, apie 1 laipsnį šilumos, taigi viskas iškart tirpo“, - teigė pašnekovė.

Pasak jos, sulaukti sniego tokiu metų laiku Lietuvoje yra įprasta. „Prieš 3-4 metus, gerai atsimenu, jau spalio 4 d. buvo sniego danga. Tuo metu aš atostogavau ir turėjau grįžti, kad padėčiau sniego matuoklius. Aišku, greitai sniegas ištirpo, tačiau tąkart jis netgi užsilaikė. Taigi rytais nuo šiol jau tikrai gali pasnyguriuoti. Ir tai visiškai normalu Lietuvos klimatui – mes tiesiog greitai pripratome prie šilumos, kuria pastarieji rudenys lepino“, - teigė L. Trevisan.

Pirmosios snaigės, pasak sinoptikų, pasirodė ir kitose Lietuvos vietose, tačiau kol kas sniego dangos, kuria žemę padengė virš Latvijos keliaujantys sniego debesys, mes išvengėme.

Pagal sinoptikų prognozes, šaltuko dar nebus ir kitos savaitės pradžioje, vyraus lietus, tačiau paskutinėmis savaitės dienomis termometras jau gali rodyti apie nulį, todėl visai įmanoma, kad sniego sulauksime daugiau.

Užfiksavote pirmąjį sniegą? Nuotraukomis pasidalinkite čia!