Formaliai Lietuvos ir Latvijos sienos demarkacija bus laikoma baigta, kai žemėlapį ir aprašymą patvirtins dar ir Latvijos vyriausybė.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos Valstybės sienos grupės vadovas Edvardas Gružas sakė BNS, kad, jo žiniomis, Latvijos derybininkai taip pat jau netrukus pateiks šiuos dokumentus savo vyriausybei.

Atlikus šiuos formalumus, Lietuvos sausumos siena su Latvija bus pirmasis visiškai - įstatymais ir praktikoje - sutvarkytas 588 kilometrų ilgio Lietuvos valstybinės sienos ruožas.

1999 metų vasarą pasirašyta sutartis dėl 22,3 kilometrų ilgio jūros sienos su Latvija dar neratifikuota Latvijos parlamente. Lietuva šią sutartį ratifikavo 1999 metų rudenį.

103,7 kilometrų ilgio sieną su Lenkija Lietuva paveldėjo iš Sovietų Sąjungos. Dabar tik vyksta Europos Sąjungos standartus atitinkančio sienos žymėjimo darbai.

Ilgiausia - 656 kilometrų - valstybinė siena su Baltarusija yra derybose nustatyta, tačiau dėl stringančio Baltarusijos pusės finansavimo dar nebaigta nužymėti iš Baltarusijos pusės.

Sutartis dėl 267 kilometrų sausumos ir 22 kilometrų jūros sienos su Rusija buvo pasirašyta 1997 metais, ji ratifikuota Lietuvos Seime, bet jos dar neratifikavo Rusijos Dūma.