Kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė LLS pirmininkas Rolandas Paksas, partija krašto apsaugos ministru siūlytų dabartinį Lietuvos atstovą prie NATO Liną Linkevičių, vadovavusį ministerijai ankstesniame LDDP kabinete.

Susisiekimo ministru LLS siūlytų dabartinį Valstybinės automobilių kelių direkcijos vadovą Gintautą Striauką, švietimo ministru - Lietuvos moksleivių ir jaunimo centro direktorių, liberalų švietimo komiteto pirmininką Valdą Jankauską.

Prieš kurį laiką liberalai yra paskelbę, kad, gavę rinkėjų pasitikėjimą, partija finansų ir ūkio ministrais siūlytų R. Pakso vyriausybėje šias pareigas jau ėjusius Joną Lionginą ir Eugenijų Maldeikį.

Užsienio reikalų ministru LLS siūlytų parlamentarą Alvydą Medalinską, kultūros ministru - Lietuvos nacionalinės filharmonijos direktorių Gintautą Kėvišą.

Kaip žinoma, pats R. Paksas yra liberalų kandidatas į premjerus.

Artimiausiu metu LLS žada pristatyti kandidatus į visų likusių ministerijų vadovus.

R. Paksas pažymėjo, kad iki šiol nė viena partija neįvardijo savo kandidatų į ministrus.

"Mes nebijome įvardinti savo ministrų, nes tai dori, sąžiningi ir kompetentingi specialistai", kalbėjo jis. R. Paksas neatmetė galimybės, kad partijos kandidatų sąraše į ministrus bus ir moterų.

"Dirbant su moterim mažiau problemų atsiranda. Jos yra darbštesnės, atsakingesnės ir labiau siekiančios tikslo. Aš labai norėčiau, kad ir naujajame kabinete būtų moterų", sakė jis.

Ankstesnėje R. Pakso vadovautoje konservatorių vyriausybėje buvo viena moteris - socialinės apsaugos ir darbo ministrė Irena Degutienė, tebedirbanti dabartiniame Andriaus Kubiliaus kabinete.

LLS pirmininkas pakvietė kitas partijas įvardinti savo pretendentus į ministrus. Kaip teigė LLS valdybos narys Gintaras Steponavičius, tai padėtų išrinkti "verčiausius ir labiausiai pasirengusius užimti atitinkamas pareigas pareigūnus".

Naujoji sąjunga (socialliberalai) anksčiau pareiškė, kad Vyriausybės vadovo postą turėtų užimti rinkimus laimėjusios partijos vadovas, ir savo kandidatu į šį postą laiko Artūrą Paulauską.

Savo kandidatą į premjerus viešai paskelbė ir socialdemokratinė koalicija. Ji į ministrus pirmininkus siūlytų savo garbės pirmininką, kadenciją baigusį prezidentą Algirdą Brazauską.

Konservatoriai yra pareiškę, jog nemato geresnio premjero kaip dabartinis ministras pirmininkas Andrius Kubilius.