Besiderant dėl Seimo komitetų pirmininkų postų išryškėjo ir skirtingas požiūris į kai kuriuos kandidatus, pastebi "Respublika".

Naujoji sąjunga neoficialiose derybose su liberalais kandidatu į Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko postą iškėlė savo frakcijos narį Kėdainių verslininką Viktorą Uspaskich, tačiau šiam paskyrimui pasipriešino liberalai, rašo laikraštis.

V.Uspaskich liberalų pasipriešinimą jo kandidatūrai į Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkus komentavo lakoniškai: "Nelabai ten kas ir prašėsi".

Anot "Respublikos". V.Uspaskich gavo pasiūlymą užimti Ekonomikos komiteto pirmininko pstą.

Naujosios sąjungos derybininkė dėl postų Šiaulių merė Vida Stasiūnaitė neatmetė galimybės, jog, pasikeitus aplinkybėms, V.Uspaskich gali ir netapti Ekonomikos komiteto pirmininku, pastebi "Respublika".

Biudžeto ir finasų komiteto pirmininko postas atiteko centristui Kęstučiui Glaveckui, nors Centro sąjunga naujajame Seime turi vos tris mandatus, atkreipė dėmesį "Respublika".

Liberalai apytikriai yra susitarę su Naująja sąjunga dėl daugelio kandidatų į jiems tekusias Seimo komitetų pirmininkų vietas, teigia laikraštis.

Seimo komitetų vadovybę dėlioja ne į Seimą patekę liberalų ir socialliberalų lyderiai, o šių partijų strategai, net nedalyvavę Seimo rinkimuose, atkreipė dėmesį "Respublika".