Kaip BNS sakė Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas, prezidentas balandžio 27 dieną ketina dalyvauti lietuviškose šv. Mišiose, susitikti su vietos bendruomene, organizacijomis.

"Norėtume aptarti su prezidentu švietimo klausimus, nepakankamą lietuviškų mokyklų finansavimą, problemą dėl vadovėlių, Berznyko paminklo problemą. Bet tikimės pakalbėti ir linksmesnėmis temomis", - sakė V.Liškauskas.

Kaip skelbiama portale punskas.pl, po lietuviškų pamaldų B.Komorowskis padės gėlių prie paminklo, skirto NKVD nužudytiems Lietuvos partizanams, susitiks su miestelio visuomene, vėliau vyks į Punsko Kovo 11-osios licėjų, Punsko Dariaus ir Girėno mokyklą.

Lenkijoje gyvenantys lietuviai pastaruoju metu išsakė nuogąstavimų, kad jie nesijaučia saugūs ir tapo dvišalių Lietuvos ir Lenkijos santykių auka.

Po susitikimo su Europos saugumo bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) komisaru Knutu Vollebaeku Lenkijos lietuvių draugijos pirmininkas Algirdas Vaicekauskas praeitą mėnesį sakė, kad "Lenkijoje trūksta tolerancijos ir formuojama bloga atmosfera apie tautines mažumas".

Pernai Punsko savivaldybėje buvo užpaišytos lentelės su dvigubais vietovių pavadinimais, nuniokoti du lietuvių kultūros kūrėjams skirti paminklai.

Lietuviai taip pat nerimauja, kad Berznyke, Seinų savivaldybėje, statomi nauji paminklai, provokuojantys lenkų ir lietuvių konfliktą, žeminantys kapinėse palaidotus Lietuvos karius, kurie žuvo 1920 metais lenkų ir lietuvių konflikto metu.

Lietuvos ambasados Lenkijoje duomenimis, Lenkijoje gyvena apie 15 tūkst. lietuvių kilmės žmonių, daugiausia - Seinų ir Punsko krašte netoli valstybinės sienos su Lietuva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją