LLRA lyderių tikinimu, jų atstovas Jaroslavas Narkevičius neketina trauktis iš Seimo vicepirmininkų, rašo „Lietuvos žinios“. Trys parlamento mažumai priklausančios frakcijos - opozicinės Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ir Liberalų sąjūdis (LS) bei Mišri Seimo narių grupė (MSNG) - įsitikinusios, kad Seimo vicepirmininko postas LLRA nepriklauso. Konservatoriai ir liberalai į šią vietą sutarė siūlyti savo kandidatą - LS narį Eugenijų Gentvilą. Ketvirtadienį tokią iniciatyvą parėmė ir Mišri Seimo narių grupė. Jos seniūnės Rimos Baškienės teigimu, LLRA nėra pasiskelbusi opozicine, tik deklaravo išėjusi iš valdančiosios daugumos, tad toks postas jai nepriklauso. LLRA tikinimu, ji pareiškimą dėl darbo opoczicijoje paskelbusi dar rugsėjo 11-ąją ir jokių kitų deklaracijų imtis neketina.

TS-LKD frakcijos seniūno pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos teigimu, šiuo metu Seime opozicinėmis yra pasiskelbusios tik dvi frakcijos - konservatorių ir liberalų. J. Razmos nuomone, geriausia būtų, jei J. Narkevičių atleistų pati Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė

MSNG seniūnės Rimos Baškienės nuomone, J. Narkevičius - valdančiajai koalicijai nepriklausantis asmuo, „turėtų pasielgti garbingai“ ir „vienareikšmiškai atsistatydinti“, užleisti postą opozicijos parinktam kandidatui. Tuo metu LLRA lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis teigia, jog parlamento vicepirmininko postas priklauso net ir iš valdančiųjų pasitraukusiai jų frakcijai. Šiuo metu Seimo vadovė turi 6 pavaduotojus.