Šį klausimą į darbotvarkę sugrąžinti norėję konservatoriai išsėmė Seimo pirmininkės kantrybę. Loreta Graužinienė vieną po kito išjunginėjo opozicijos politikų mikrofonus vidury sakinio. Parlamento vadovė kategoriškai atsisakė tenkinti jų reikalavimus dėl V. Uspaskicho.

Konservatoriai ketvirtadienį, tvirtinant dienos darbotvarkę, reikalavo grąžinti komisijos suformavimo klausimą. Šią iniciatyvą iškėlė opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė atsisakė netgi teikti šį klausimą balsavimui – esą nėra dokumento, kurį būtų galima svarstyti.

Konservatorė Rasa Juknevičienė griežtai reikalavo balsuoti dėl A. Kubiliaus pasiūlymo. Tačiau vidury sakinio L. Graužinienė ją nutildė – R. Juknevičienės mikrofonas buvo išjungtas.

„Reikalauju, kad Seimas šiandien balsavimu pritartų arba nepritartų mūsų siūlymui šiandien pratęsti komisijos sudarymą dėl Viktoro Us...“, - vidury V. Uspaskicho pavardės konservatorė buvo nutildyta.

Po šio veiksmo Seimo pirmininkė aiškino, esą turi būti registruojamas naujas nutarimas dėl komisijos sudarymo – tokio nutarimo projekto Seime šiuo metu nėra.

„Gerbiami konservatoriai, Tėvynės sąjungos atstovai, jeigu jūs praeitą kartą bežaisdami prisidarėte problemų... jau šita komisija šiandien būtų pabaigusi darbą“, - rėžė L. Graužinienė. Taip ji priminė, kad konservatorių balsais antradienį nulemtas komisijos nesudarymas – opozicija priešinosi Petro Gražulio skyrimui komisijos pirmininku, o balsų komisijos patvirtinimui nepakako.

Nutildytos R. Juknevičienės likimas ištiko ir A. Kubilių, kuris pasiūlė L. Graužinienei nusišalinti nuo pirmininkavimo Seimo posėdžiui.

„Pirmininke, siūlau paprastą dalyką. Kad dabar perimtų pirmininkavimą Algirdas Sysas, nes jūs esate suinteresuota šituo klausimu. Ir dėl to mes čia negalime pasiekti normalaus ir racional...“, - tiek iki mikrofono išjungimo tespėjo pasakyti opozicijos lyderis.

Jį nutildžiusi L. Graužinienė čia pat atsikirto.

„Kai jūs pateiksite konkretų nutarimo projektą ir įtrauksite į darbotvarkę, tada aš nusišalinsiu“, - pareiškė „darbiečių“ lyderė.

DELFI primena, jog V. Uspaskicho imunitetas naikinamas antrą kartą šioje Seimo kadencijoje. Parlamentaro atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl jo pasisakymų apie teisėjus. Jam ir jo bendražygiams apkaltinamąjį nuosprendį priėmusius Vilniaus apygardos teismo teisėjus „darbiečių“ patriarchas viešai išvadino nusikaltėliais.