K. Prunskienė pirmininke išrinkta nepasakiusi agitacinės kalbos – paprastai, renkant partijų lyderius, kandidatai pristato savo programas. Politikės kandidatūrą į Liaudies sąjungos vadovus pasiūlė jos buvęs dėstytojas Algirdas Gaižutis. Diskusijų prieš balsavimą neprireikė – naujosios partijos nariai tik vieningai pakėlė rankas.

Salėje tuo metu buvo keli šimtai žmonių, tačiau patys ar per įgaliotus asmenis rinkimuose dalyvavo 1076 žmonės. Partijos steigėjų yra kiek daugiau – dalis jų nebedalyvavo antroje suvažiavimo dalyje.

K. Prunskienės gyvenime tai – jau ne pirma partija. Sovietmečiu ji priklausė Komunistų partijai, Atgimimo metais dalyvavo Sąjūdžio veikloje, vėliau vadovavo Lietuvos moterų ir Naujosios demokratijos partijoms, Valstiečių liaudininkų ir naujosios demokratijos sąjungai, Valstiečių liaudininkų sąjungai.

Pernai nesėkmingai pasirodžiusi Seimo rinkimuose, politikė vasarį pasitraukė iš pastarosios pirmininkės pareigų, o liepą – apskritai iš partijos. Sėkmė jos nelydėjo ir gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose, kur K. Prunskienė surinko vos 3,86 proc. balsų.

1990-1991 m. K. Prunskienė buvo pirmoji Lietuvos premjerė po nepriklausomybės atkūrimo, 2004-2008 m. ėjo žemės ūkio ministrės pareigas.