Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 26-rugsėjo 4 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, šeši iš dešimties 15-74 metų Lietuvos gyventojų mano, kad reikalai pastaruoju metu Lietuvoje iš esmės krypsta į blogąją pusę.

Lyginant su gyventojų vertinimais prieš metus, neigiamai vertinančių padėtį Lietuvoje sumažėjo 14 proc. - 2012 metų rugpjūtį situaciją šalyje neigiamai vertino net 74 proc. apklaustųjų.

Naujausiais duomenimis, 39 proc. respondentų mano, kad situacija Lietuvoje gerėja, o 1 proc. apklaustųjų šiuo klausimu neturi nuomonės.

Didesni optimistai - jaunuoliai iki 30 metų (55 proc. jų mano, kad reikalai gerėja), didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, specialistai ir tarnautojai, besimokantis jaunimas bei tie, kurie savo šeimos finansinę padėtį apibūdina kaip gerą.

Dabartine padėtimi šalyje dažniau yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (69 proc. iš jų mano, kad reikalai Lietuvoje blogėja), respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis (76 proc.), respondentai su viduriniu išsilavinimu (68 proc.), pensininkai, darbininkai, bedarbiai, rusų ir lenkų tautybių gyventojai, dešiniųjų pažiūrų respondentai.