„Mes sulaukėme kvietimo ir net ne vieno įsilieti į tą masinę eglučių įžiebimo šventę, kurį vyks šį šeštadienį. Tačiau pasirinkome eiti ne komerciniu, o dvasingu keliu. Kalėdos Klaipėdoje yra išskirtinės, nes jau antrus metus jų leitmotyvas yra gerumo ženklas“, - teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Todėl eglutės įžiebimo šventė uostamiestyje vyks tradiciškai pirmąjį gruodžio šeštadienį, kuris šiemet yra gruodžio 6-oji.

Tądien bus kuriama legenda, jog pajūryje gyvena ypatingi žmonės, nešantys savo vėtrunges. Kiekvienas jų galės susikurti tokį atributą, kuris taps laišku Kalėdų seneliui. Taip bus prasmingai pabaigti šie metai, kurie yra paskelbti Vėtrungių metais.

Eglutės įžiebimo šventėje bus sekama pasaka, kurią sukūrė V. V. Landsbergis, o ją atliks klaipėdiečiai. „Labai džiaugiamės bendradarbiavimu su šiuo vaikų pamėgtu rašytoju“, - teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“, organizuojančios ir kalėdinius renginius, kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Eglutė bus pradėta montuoti tik kitą savaitę. Ji bus 20 metrų aukščio, tačiau kol kas neatskleidžiama, kaip ji bus papuošta. Įvardijama tik suma, kad eglutės sumontavimas, išmontavimas ir puošyba kainuos 77 tūkst. litų.

Kiekvieną gruodžio savaitgalį Teatro aikštėje, kur ir bus įžiebta eglutė, vyks teminiai renginiai, kuriuos bus galima paragauti ir pasigaminti kalėdinių skanėstų.

Numatyta organizuoti Medaus, Pyragų ir kūčiukų, Kisieliaus, Keptų obuolių šventes.

Jose ragauti skanėstų miestiečius kvies ir kultūros magistrai, ir aktoriai ir net „Neptūno“ krepšininkai.

Už kiekvieną skanėstą bus galima atsiskaityti gerumo pinigais – sumokėti tiek, kiek negaila. Visi suaukoti pinigai bus perduoti Maltos ordino pagalbos tarnybai, kuri rūpinasi vienišais senoliais.

Pernai, kai Klaipėdoje imta švęsti gerumo Kalėdas, per gruodį miestiečiai paaukojo 25 tūkst. litų, kurie perduoti Maltos ordinui. Todėl karštos sriubos savo namuose dabar sulaukia daugiau klaipėdiečių nei anksčiau. Be to, imtos teikti ir socialinės priežiūros paslaugos.

Gruodžio savaitgaliais Teatro aikštėje šurmuliuos ne tik skanėstų šventės, bet kiekvieną vakarą mažieji bus kviečiami klausytis Kalėdų senelio pasakos, o po jos vyks diskoteka jaunimui.

Kalėdiniams renginiams organizuoti ir naujametiniam fejerverkui skirta 170 tūkst. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)