Šią partiją įsteigė ekspremjerė Kazimira Prunskienė su bendraminčiais. Svečio teisėmis renginyje dalyvavęs K. Kosačiovas vylėsi, kad Liaudies sąjunga ir valdančioji Rusijos partija „Vieningoji Rusija“ ateityje bendradarbiaus ir ne tik keisis politine patirtimi, bet ir padės stiprinti santykius tarp šalių. Parlamentaras gyrė „konstruktyvią ir kūrybingą“ darbotvarkę Rusijos atžvilgiu, kurią paskelbė K. Prunskienė.

„Deja, daugelis Lietuvos partijų savo politines platformas Rusijos atžvilgiu kuria ant antagonizmo, Rusijos, kaip Lietuvos kaimynės, demonizacijos. Savaime suprantama, su tokiomis partijomis mums nėra apie ką kalbėti“, - piktinosi svečias.

Paklaustas, ar Lietuvoje iki šiol buvo bent viena partija, su kuria galėjo kalbėtis, K. Kosačiovas patikino, kad nuolatinio partnerio mūsų šalyje nebuvo, priešingai nei kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje.

„Politinis gyvenimas Lietuvoje, mano požiūriu, atsiliko nuo realių procesų, vykstančių pasaulyje, užsienio politikoje, tarptautiniuose santykiuose, - kalbėjo parlamentaras. - Džiaugiuosi, kad dabar, akivaizdu, šis atsilikimas mažės. Tikiuosi, kad „Vieningoji Rusija“ ir Liaudies sąjunga galės realiai pasitarnauti normalizuojant Lietuvos ir Rusijos santykius.“

Jis prisipažino „sunerimęs ir negalintis rasti protingo paaiškinimo, kodėl Lietuvos politinis elitas šiuolaikiniuose tarptautiniuose santykiuose retkarčiais imasi antirusiškų kampanijų“. Tai esą neatitinka mūsų šalies interesų ir visuomenės nuostatų.