„Savaitgalis dar bus vidutiniškai šiltas. Nors temperatūra bus gerokai žemesnė nei šią savaitę, tačiau vidutinė paros temperatūra vis dar išliks teigiama. Jau pirmadienį naktį spaus šaltukas, o kai kuriuose rajonuose gali iškristi nedidelis sniegas, kuris ant žemės jau išsilaikys. Tiesa, sniego neturėtų būti daug, kadangi šaltukas atkeliauja kartu su sausu anticiklonu. Tačiau jau nuo antradienio temperatūra žemiau nulio kai kur išliks ir dienomis“, - teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Anot sinoptikės, vėjas neturėtų būti didelis, todėl oras, nors bus ir šaltas, turėtų būti dar pakankamai komfortiškas. Kiek ilgai išsilaikys šaltis, N. Nikolajenko nesiėmė prognozuoti, tačiau patikino, kad Lietuvai dėl netoliese esančio Atlanto vandenyno būdinga dažna orų kaita. Išimtis buvo šis lapkritis, kai nenormaliai ilgai laikėsi šiltas tropinis oras, o vidutinė paros temperatūra iki šiol visada buvo aukštesnė už normą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad antradienio dieną daugelyje Lietuvos rajonų oro temperatūra nukris net iki keturių laipsnių šalčio. Anot ilgesnes prognozes teikiančių užsienio tinklapių, savaitės viduryje naktimis galime sulaukti ir dešimties laipsnių šalčio. Ne šilčiau bus ir dieną – apie 4-7 laipsnius šalčio.