Jau septynioliktą kartą vienintelę visoje Lietuvoje unikalią Agurkų šventę organizuoja Kėdainių rajono savivaldybė ir Kėdainių kultūros centras.

Miesto parko pievoje nuo šeštadienio pietų prasidės marga tarptautinė mugė „Žaliasis skonis“. Joje dalyvaus Čekijos, Latvijos, Lietuvos pamario krašto ir Kėdainių rajono bendruomenių naminio maisto gamintojai, amatininkai.

Pasak Kėdainių kultūros centro, kulinarinį paveldą iš agurkų demonstruos vienuolika Kėdainių rajono seniūnijų. Visi norintieji galės ragauti įvairiausių agurkinių sriubų, degustuoti raugintų agurkų, stebėti „Agurkienės“ gaspadinių varžytuves, o „Žaliajame kampe“ pateikti ir savo idėją su agurkais.

Argi reikia įtikinėti, kad kėdainiečiai - agurkų augintojai, patiekalų iš agurkų gamintojai ir visokių atrakcijų su agurkais pramanytojai - nepralenkiami, retoriškai klausia šventės organizatoriai. Štai parko tvenkinyje jau antrą kartą vyks praėjusiais metais itin daug gerų emocijų sukėlusi agurkų augintojų baidarininkų regata. Ji šiemet dar bus ir su „žaliaisiais prieskoniais“. Galima bus dalyvauti bei laimėti svorių rovimo čempionate „Žaliai! Dar žaliau! Žaliausiai!“.

Vakare parko estradoje prasidės koncertas „Žalioj stotelėje“ - Kėdainių rajono seniūnijų mėgėjų meno kolektyvų teatralizuoti muzikiniai sveikinimai. Vėliau koncertuos ansamblis „Jonis“ ir muzikinė grupė „Tabasco“.