Pats aukštąjį išsilavinimą turintis D. Dudajevas pirmadienį teisme savo kaltę neigė sakydamas, jog tenorėjo padėti žmonėms.

„Aš nematau nieko blogo tame, kad norėjau padėti žmonėms, kurie gyvena Kaukaze, pavojingoje zonoje. Norėjau jiems padėti patekti į Europą. Tai šeimos su vaikais, tačiau aš nežinau, kur jie norėjo keliauti toliau, aš tenorėjau jiems padėti atvykti į Europą“, - žurnalistams teigė D. Dudajevas.

Čečėnijos didvyrio sūnaus teismo nušviesti atvyko net trys Rusijos žiniasklaidos priemonės.

„Kad jūs čia esate, tai, matyt, mano pavardė kažką reiškia, o kalbant apie teismo procesą nemanau, kad tai turi kažkokios įtakos“, - teigė D. Dudajevas.

Kartu su D. Dudajevu teisiamas 37 metų Alius Jankauskas, 25-erių Dainius Ivaška bei šiuo metu suimtas Nerijus Moncevičius.

Kaltinimai jiems yra pareikšti pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Jie kaltinami tuo, jog veikdami organizuotoje grupėje dideliais kiekiais klastojo dokumentus, taip pat neturėdami tikslo platinti laikė narkotines medžiagas, jiems taip pat inkriminuojamas antspaudo, spaudo, dokumento pagrobimas arba disponavimais jais. Taip pat įrangos antspaudams, spaudams, dokumentams ar griežtos atskaitomybės blankams klastoti gaminimas, laikymas, gabenimas, siuntimas ar realizavimas.

Pirmadienį į Kauno apylinkės teismą atvyko visos šalys, tačiau bylos iš esmės nagrinėti nepavyko jau antrą kartą. Šį kartą paaiškėjo, kad D. Dudajevas nėra gavęs į rusų kalbą išversto kaltinamojo akto.

Kitas teismo posėdis numatytas liepos 22 dieną.

DELFI primena, kad D. Dudajevas buvo sulaikytas praėjusių metų kovą prie prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“. Vyro automobilyje buvo rasti septyni padirbti Lietuvos piliečių pasai. Įtariama, kad D. Dudajevas padirbtus dokumentus gabeno Vilniuje gyvenantiems gruzinams.

„Apie tai aš nieko nežinau. Aš tik buvau keleivis toje mašinoje“, - teigė D. Dudajevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)