Nors politikas nesivėlė į diskusijas, kodėl Vokietijos valdžioje vyksta tokie ministrų pokyčiai, konservatorius teigė tikintis, kad Ch. Lambrect pakeisiantis politikas tęs solidų dvišalį darbą.

„Tai yra Vokietijos vidaus reikalai. Tikrai nesiruošiu komentuoti priežasčių. Bet esu tikras, kad ir nauja ministrė ar ministras, kuris bus paskirtas, leis mums solidžiai kartu dirbant judėti link to, kad mūsų partnerystė stiprėtų, kad turėtume didesnes priešakines pajėgas čia, Lietuvoje. Ir mūsų idėja dėl vokiečių brigados ar dalies brigados – mes artėtume prie to tikslo“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė NSGK pirmininkas.

„Šitoje vietoje tikrai tikiu, kad tai nepakeis kaip nors šito mūsų abiejų šalių nusiteikimo“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht paskelbė atsistatydinanti iš gynybos ministrės pareigų. Viešojoje erdvėje diskutuota, ar vykstant karui Ukrainoje politikė geba vadovauti šalies ginkluotųjų pajėgų atkūrimui.

„Šiandien paprašiau kanclerio atleisti mane iš federalinės gynybos ministrės pareigų“, – teigiama Ch. Lambrecht pareiškime.

Dėl to, kad negalėjo priimti „saugumo politikos sprendimų Vokietijos piliečių labui“, ji kaltino „daugelį mėnesių trukusį žiniasklaidos dėmesį jos asmenybei“.

Pastaruoju metu Ch. Lambrecht buvo užgriuvusi kritikos lavina. Klausimų kėlė didžiulės incesticijos į šalies ginkluotąsias pajėgas bei diskusijos apie ginklų tiekimą Ukrainai. Vokiečiai suabejojo ministrės kompetentingumu ir pasipiktino jos viešais pasisakymais, įskaitant Naujųjų metų sveikinimą, kuriame ji, griaudint fejerverkams, kalbėjo apie Rusijos invaziją į Ukrainą.

Remiantis penktadienį paskelbta visuomeninio transliuotojo ZDF apklausa, net 60 proc. apklaustų vokiečių norėjo, kad Ch. Lambrecht atsistatydintų. Už tai pasisakė ir pusė jos Socialdemokratų partijos rinkėjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją