Jau daugiau nei prieš mėnesį K. Prunskienė grįžo po reabilitacijos prestižiniame Maskvos neurologijos mokymosi centre. Laiką šiuo metu ji leidžia sūnaus Vaidoto Prunskaus sodyboje Švenčionių rajone, kur ketina ilsėtis ir vasaros metu, rašo „Lietuvos žinios“.

„Akivaizdžiai matyti, kad namie ji laiminga, geros nuotaikos. O rudeniop svarstysime, ar kur nors tęsti reabilitacijos kursą“, - kalbėjo V. Prunskus.

Sūnaus teigimu, po reabilitacijos K. Prunskienės sveikata labai pagerėjo. „Savarankiškai atskirus žodžius ji rašo seniai. Ir dainuoja puikiai, tačiau kalba šiek tiek stringa“ - pasakojo V. Prunskus.

Nepaisant sveikatos negalių, K. Prunskienė domisi prezidento rinkimais, nelieka abejinga ir naujienoms apie kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus sveikatą, žiūri detektyvinius serialus. Nors pirmajame rinkimų ture politikė nebalsavo ir nežinia, ar balsuos antrajame, favoritą rinkimų kovoje K. Prunskienė turi.

„Dabar didžiausia aktualija – prezidento rinkimai. Mama ilgai laukė pirmojo turo rezultatų ir nudžiugo, kad prireikė antrojo rinkimų turo. Be jokios abejonės, ji turi savo favoritą. Mamos pažiūros tikrai nepasikeitė, liko tokios pačios kaip ir prieš ligą“, - sakė V. Prunskus.

DELFI primena, kad Lietuvos liaudies partijos įkūrėją insultas ištiko 2012-ųjų vasario 26-ąją, per jos gimtadienį. Namuose sukniubusią moterį rado jos artimieji, atvykę pasiimti K. Prunskienės į planuotą gimtadienio šventę.

Politikė buvo paguldyta į Santariškių klinikas, vėliau pervežta į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę, kur neurochirurgai jai atliko sudėtingą galvos smegenų operaciją. Insultas K. Prunskienei pažeidė kairįjį smegenų pusrutulį, ištiko dešinės pusės paralyžius. Kiek atsigavusi po patirtos nelaimės, ji pradėjo reabilitaciją – iš pradžių Lietuvoje, vėliau – Maksvoje.

K. Prunskienė gimė 1943 m. vasario 26 d. Ji yra Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė, buvo pirmoji atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerė. Ministrės pirmininkės pareigas ji ėjo nuo 1990 m. kovo mėnesio iki 1991 m. sausio.