„Lietuvos žinios“ rašo, kad Vyriausybės pasiūlyta anapilin iškeliavusių prezidentų sutuoktiniams ir vaikams mokamų rentų tvarkos reforma gali vėl atsidurti Konstituciniame Teisme (KT).

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), kurią Vyriausybė buvo įpareigojusi sugalvoti, kaip įgyvendinti pernai liepą KT paskelbtą sprendimą dėl prezidentų našlių pensijų ir kitų socialinių privilegijų, pateikė trečią vizijų variantą, kuriame išmokos kartelė kilstelėta nuo 20 iki 30 proc. prezidento rentos dydžio (dabar - 50 proc.).

Jei toks dydis būtų palaimintas, Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė verslininkė ir politikė 66-erių K. Brazauskienė per mėnesį galėtų gauti 1,2 tūkst. eurų išmoką. Tačiau Seimo nariams kyla rimtų abejonių, ar formalus procentinio dydžio perdėliojimas atitinka KT išaiškinimo dvasią.

„Rezultatų laukiu penkerius metus. Ir dar penkerius palauksiu. KT aiškiai pasakė, kad dabartinė tvarka prieštarauja Konstitucijai. Mano supratimu, turėtų būti panaikintos visos rentos. O procentų didinimas ar mažinimas - tikrai ne atsakymas“, - „Lietuvos žinioms“ trečiadienį sakė K. Brazauskienė. Jos spėjimu, klausimo sprendimas vilkinamas dėl vienos priežasties - „kai kas įsikibęs į tas rentas ir bijo jas prarasti“.