Kur Brazauskienę apgyvendinti po to, jei, atėjus laikui, ji išsikels iš čia, bet paprašys kito gyvenamojo ploto, būtų sprendžiama pagal Prezidento įstatymą. Šis numato: jeigu prezidentas, eidamas pareigas ar pasibaigus kadencijai, miršta, būstas panaudos pagrindais jo sutuoktiniui, jeigu šis pageidauja, suteikiamas vyriausybės nustatyta tvarka. Bet tai – nebūtinai rezidencija, gali būti paprastas butas. K. Brazauskienė, kuriai kol kas labiau rūpi vilkinamos rentos klausimas, sako laukianti, gal per porą mėnesių bus priimtos kokios pataisos.

„Kitose valstybėse, kiek žinau, rezidencijos būna atlaisvinamos, kada baigiasi kadencija prezidentams ir jiems arba yra suteikiami butai, arba tiesiog sudaromos kitos sąlygos apsigyvent kitur“, – teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

Algirdas Butkevičius

Sutarties, pagal kurią Kristina Brazauskienė gali gyventi šiame saugomame, prestižiniame kvartale, galiojimui besibaigiant, politikai ėmė svarstyti, kas galėtų įsikurti atlaisvintame name.

Seimo pirmininkė siūlo namą pritaikyti, pavyzdžiui., užsienio svečiams priimti, nors tai esą gana brangu – prieš tai rezidenciją dar reikėtų sutvarkyti. Garbių užsieniečių apgyvendinimui Turniškėse neprieštarauja ir premjeras.

K. Brazauskienė sako, kad priimti svarbius pareigūnus valstybė turi ir geresnių vietų, o čia esą galėtų apgyventi tik kokį vieną. Pastatas priklauso Prezidentūrai, o jos kanceliarija lėšų K. Brazauskienei išlaikyti neskiria. Komunalines išlaidas visus 5 metus ji dengia ji pati.