LNK informacinė laida „Labas vakaras, Lietuva“ praneša, kad Vyriausybės kanceliarija gali pasiūlyti K. Brazauskienei laikinai apsigyventi laisvuose Vidaus reikalų arba Krašto apsaugos ministerijų tarnybiniuose būstuose.

Tačiau politikei nepatinka siūlymas iškeldinti ją į paprastesnį būstą, užsimojo išparduoti visą savo turtą ir emigruoti.

„Sunku kraustytis. Jūs turbūt suprantat, kad per tiek metų susikaupė daiktų, ir žiūrint koks tas butas, – telefonu sakė ji. – Mano tikslas viską išsiparduoti ir išvažiuoti iš Lietuvos. Noriu gyventi teisinėje valstybėje. Pagal įstatymą prašysiu, kad man pusmečiui arba metams pratęstų buvimą, nes aš nesiruošiu gyventi Lietuvoje.“

LNK televizijai reportažą rengę žurnalistai pastebėjo, kad rezidencijos įsitvėrusi K. Brazauskienė yra arba retas svečias Turniškėse, arba nemėgsta tvarkytis – kiemas apaugęs žolėmis.

Prezidentūra ir Vadovybės apsaugos departamentas sako, kad saugomoje teritorijoje turėtų gyventi tik asmenys turintys saugomo asmens statusą.

DELFI primena, kad spalį baigiasi sutartis, pagal kurią velionio prezidento sutuoktinė K. Brazauskienė gali gyventi rezidencijoje Turniškėse. Politikai jau svarsto, kad name galėtų būti apgyvendinami aukšti šalies svečiai.

Pastatas priklauso Prezidentūrai, o jos kanceliarija lėšų K. Brazauskienei išlaikyti neskiria. Komunalines išlaidas visus 5 metus ji dengia ji pati.