Tuo tarpu viešą polemiką akademinio politologų klubo vardu organizavęs magistrantas Ramūnas Alaunis teigia, jog tiek klubui, tiek ir jam asmeniškai universiteto administracija daro psichologinį spaudimą.

“Didžiausia problema yra ta, jog diskusijoje dalyvavo ponas J.Borisovas. Manau, kad šią košę užvirę žmonės serga paranoja, - juk nieko ypatingo neatsitiko. Bet tuoj po renginio akademinis politologų klubas nuo diskusijos atsiribojo. Universiteto spaudimą jaučiu nuolat – net elektroninio pašto dėžutė neveikia, nors niekad taip nebūdavo”, - pasakojo R.Alaunis.

Akademinio VDU politologų klubo pirmininkas Povilas Sapkauskas sakė, kad R.Alaunį nuspręsta pašalinti iš organizacijos: “Aš nejaučiau jokio spaudimo. Tiesiog magistrantas R.Alaunis J.Borisovą kvietė klubo vardu apie tai nepranešęs nei politologams, nei universiteto administracijai”.

Magistranto likimas paaiškės trečiadienio VDU rektorato posėdyje. VDU Studentų atstovybės prezidentas Jonas Okunis sakė, jog nenustebs, jei R.Alaunis bus pašalintas iš universiteto.

“Tai ne pirmas ir net ne antras su R.Alauniu susijęs incidentas. Šis žmogus linkęs įžvelgti sąmokslus visur, tuo tarpu savo klaidų jis nepripažįsta”, - sakė J.Okunis.