Apie tai kalbama B. Clintono laiške, atsiųstame Lietuvos prezidentui Valdui Adamkui, antradienį pranešė Prezidentūra.

Laiške reiškiamas pasitenkinimas, kad neseniai Taline įvykusiame JAV ir Baltijos šalių Partnerystės komisijos posėdyje buvo patvirtintas pasiryžimas bendromis pastangomis užbaigti Lietuvos, Latvijos ir Estijos integraciją į NATO ir ES.

JAV prezidentas savo laiške taip pat reiškia įsitikinimą, kad po jo pokalbių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pastarasis "aiškiai supranta JAV skiriamą dėmesį stabilių, bendradarbiavimu pagrįstų Rusijos ir jos kaimynių, įskaitant ir Baltijos valstybių, santykių užtikrinimui".

Anot B. Clintono, "tokie santykiai bei pagarba demokratijos principams, taip pat ekonominių reformų sėkmė turės tiesioginę įtaką ir pačios Rusijos tarptautinei integracijai".

Laiške taip pat pažymima, kad JAV ir toliau prisidės prie Lietuvos naftos pramonės įmonių ir Rusijos vyriausybės komercinių ryšių plėtros.

Kaip žinoma, amerikiečių koncernas "Williams" dabar valdo Lietuvos įmonę "Mažeikių nafta", kurios stabilus darbas priklauso nuo Rusijos naftos tiekimų.

V. Adamkus, savo ruožtu, nusiuntė laišką B. Clintonui, kuriame pasveikino su liepos 4 dieną švenčiama JAV Nepriklausomybės diena.

V. Adamkus pažymi, kad bendros vertybės ir panaši istorinė patirtis suvienija Lietuvą ir JAV į transatlantinę partnerystę.

"Daugelį kartų galėjome įsitikinti jūsų asmeniniu įsipareigojimu puoselėti ir stiprinti šią partnerystę", sakoma V. Adamkaus laiške.