Metų citatą rinko 5496 DELFI skaitytojai. Už I. Šimonytės frazę pasisakė 857, arba 15,6 proc., balsavusiųjų.

Nuo I. Šimonytės nedaug atsiliko sinoptikas ir astrologas Naglis Šulija, sulaukęs 14 proc. skaitytojų balsų. „Jei norite karjeros – pirmyn, eikite, muškitės, kovokite, užsidirbsite karjerą, skrandžio opaligę ir insultą. Jeigu norite būti laimingi – klausykite savo prigimties“, - yra sakęs N. Šulija.

„Įrašyk - nuo gegužės lytiniai santykiai draudžiami. Seime praeis“, - parlamentarui Petrui Gražuliui Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisą taip patobulinti pasiūlęs Seimo narys Konstantas Ramelis su šia citata liko trečias – sulaukė 9 proc. balsavusiųjų palaikymo.

I.Šimonytė: kartais praleidžiu progą patylėti

„Tikiuosi, citata patraukė dėmesį ne dėl paties žodžio „krūtinė“. Tuomet tektų apgailestauti, nes neturiu tikslo traukti dėmesio „anatominiais“ pastebėjimais. Kaip ir neturiu nei tikslo, nei noro ką nors priblokšti savo pasisakymais - esu gan emocingas žmogus, todėl, kaip sakė klasikai, kartais praleidžiu progą patylėti“, - sužinojusi, kad pasakė Metų citatą, DELFI teigė I. Šimonytė.

Pasak ministrės, jeigu skaitytojams minėta frazė tiesiog pasirodė vykusi atsižvelgiant į kontekstą - ekonomikos problemas - tuomet viskas gerai.

I. Šimonytė pasakojo citatų iš anksto nekurianti - šiuo konkrečiu atveju ji atsakė į mestelėtą Seimo nario repliką. Pašnekovės teigimu, tokių situacijų, kaip ir daugelio kitų aplinkybių, kuriomis gimsta koks posakis ar palyginimas, tikrai nesuplanuosi.

Finansų ministrė pasakojo sulaukianti įvairių reakcijų į pasisakymus. „Neretai kokia frazė (ir nebūtinai mano) būna pateikta atskirai nuo konteksto, kuriame ji skambėjo, todėl galima įvairiai interpretuoti, gal kartais net įsižeisti. Tas pats žodis, pasakytas gyvai ir išspausdintas, kai nelieka emocijos, gali atrodyti visiškai skirtingai“, - aiškino I. Šimonytė.

Pasak jos, panaši istorija buvo nutikusi su fraze apie „snukį“ , kuri iš tiesų buvo apie sąmoningus bandymus iškraipyti tikrovę apie viešąsias išlaidas. Kažkam pasirodė, kad tiesiog kalbama apie valstybės tarnautojų „neliečiamumą“.

I. Šimonytės teigimu, kai kas pasijuto užgautas – ji sulaukė pastabų ir net laiškų. Dalis ministrę kvietę „į dvikovą“. Su dauguma šią frazę priėmusių asmeniškai ir asmeniškai pateikusių pastabas I. Šimonytei pavyko išsiaiškinti.

„Kita vertus, negaliu pasakyti, kad gailiuosi to - jeigu tas „snukis“ privertė nors vieną žvilgtelėti į tikrąją viešųjų išlaidų struktūrą ir pamatyti, kam iš tiesų išleidžiami mokesčių mokėtojų pinigai - o tokių tikrai žinau, kad buvo - vadinasi, net tas gal nebūtinas žodis atliko pozityvų darbą“, - šypsosi finansų ministrė.