Išvadą dėl „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nario P.Gražulio siūlymo teikęs socdemas Julius Sabatauskas siūlė apskritai atmesti tokią pataisą, tačiau komitetas to daryti nesiryžo, buvo pritarta siūlymui dar duoti progą pakoreguoti kodeksą subtiliau, suderinant tai su Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymu.

P. Gražulio pataisą remiantis krikščioniškas vertybes propaguojančios viešosios įstaigos Gerosios naujienos centras direktorius Remigijus Jucevičius posėdyje sakė, kad apskritai reikia nepropaguoti lytinių santykių – „netempti į viešumą lovos reikalų“.

Dauguma komiteto narių sutiko, kad P. Gražulis turėtų neišskirti homoseksualų grupės, tačiau apskritai įstatymu įtvirtinti, kad nebūtų propaguojami lytiniai santykiai. J. Sabatauskas pastebėjo, kad neišskiriant homoseksualų būtų galima išvengti Europos Sąjungos institucijų priekaištų.

Prieš ir po balsavimo komiteto nariai traukė vienas kitą per dantį dėl pasiūlymų turinio. J.Sabatauskas priminė, kad buvo laikai, kai net priimant Konstituciją dar galiojo Baudžiamojo kodekso straipsnis, baudžiantis už homoseksualumą. „Tai buvo labai gerai“, - replikavo P.Gražulis.

Gavęs teisę tobulinti savo projektą P. Gražulis posėdžių salę paliko primindamas J.Sabatauskui, kad šis pažadėjęs paremti jo iniciatyvą, jei bus įrašyti visi lytiniai santykiai.

„Įrašyk - nuo gegužės lytiniai santykiai draudžiami. Seime praeis“, - juokavo Mišrios grupės narys Konstantas Ramelis.