Ketvirtadienio popietę policijos pareigūnų sulaikytas jaunuolis buvo pristatytas į Vilnių ir apklaustas. Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Šarūnas Astrauskas DELFI patvirtino, kad vaikinui pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo.

„Greičiausiai jis naiviai tikėjosi, kad pinigai bus sumokėti“, – sakė prokuroras.

Pasak jo, „jauno amžiaus asmeniui“ pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo bei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos be pareigūnų žinios.

Sulaikytas jaunuolis A. Šedžiui buvo parašęs dvi trumpąsias žinutes mobiliuoju telefonu. Parlamentaro numerį jis surado Seimo puslapyje.

Pirmojoje žinutėje jis reikalavo 20 tūkst. Lt, o taip ir nesulaukęs atsako, vėl parašė A. Šedžiui ir nurodė, kad šis, jeigu nori likti gyvas, privalo sumokėti 13 tūkst. Lt už informaciją apie tariamą jo nužudymo vietą bei laiką.

Viename kaime Žemaitijoje gyvenantis jaunuolis savo žinutėje nurodė, kad vykdo dainininkės Irmos Jurgelevičiūtės, kuri yra nakvojusi A. Šedžiaus namuose, buvusio sutuoktinio Rolando Lavinsko („Limono“) nurodymus. Vyras šiuo metu kali Pravieniškėse už dviejų žmonių nužudymą.

Tačiau, kaip paaiškėjo, įtariamasis net nepažįsta R. Lavinsko, o jo vardu pasinaudojo norėdamas parlamentarą įbauginti. Be to, jis vylėsi, kad parašydamas žmogžudžio pavardę A. Šedžius patikės, jog žinute nejuokaujama ir nedelsiant sumokės pinigus.

Jaunuolis žinutėje A. Šedžiui net nurodė savo mokamosios kortelės numerį – čia buvo nurodyta pervesti pinigus.

Grasinančią žinutę gavęs A. Šedžius kreipėsi pagalbos į pareigūnus, netrukus dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.