Apie vidurdienį prie Vyriausybės pastato susirinkęs žmonių būrelis protestą išreiškė vainiku, ant kurio buvo užrašyta: „Amžiną atilsį TS-LKD pirmininkui A. Kubiliui, palaidojusiam krikščioniškas vertybes“. Panašus vainikas su užrašu atsidūrė ir prie Vilniaus miesto savivaldybės.

Protestą. kuriame dalyvavo daugiausia vyresnio amžiaus moterys bei keletas jaunuolių, inicijavo Šeimos gynimo centras. Šio centro atstovas Justas Subačius, drauge su monsinjoru Alfonsu Svarinsku prie Katedros homoseksualų eitynių dieną šaukėsi šventųjų pagalbos ir kalbėjo maldas.

Pasak J. Subačiaus, premjeras A. Kubilius ir sostinės meras V. Navickas savo krikščioniškas vertybes palaidojo neužkirsdami kelio homoseksualų eitynėms. Jo subjektyviu vertinimu, homoseksualizmas yra ištvirkimas, o tuo tarpu Lietuvos Konstitucija leidžia drausti piliečiams rinktis į susirinkimus, jei reikia apsaugoti žmonių dorovę.

„Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus. Ši teisė negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada, kai reikia apsaugoti valstybės ar visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ar dorovę arba kitų asmenų teises ir laisves“, - rašoma Konstitucijoje.

DELFI primena, kad leidimus viešiems susirinkimams pagal kompetenciją išduoda Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Renginių (susirinkimų) derinimo komisija, kurios veikloje formaliai meras nedalyvauja.

Remiantis teisės aktais, Vyriausybė išduodant leidimus renginiams mieste neturi jokios įtakos, tačiau J. Subačius sako, kad, jo žiniomis, premjeras ir konservatorių lyderis A. Kubilius asmeniškai rėmė sprendimą išduoti leidimą eisenai.