Tačiau kaunietė kol kas liko dirbti apygardos teisme. „Politinėje veikloje nedalyvauju, dėl partijos reikalų skambinkite kam nors kitam”, – nukirto Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, šią savaitę dienraščio paklausta apie galimą dalyvavimą būsimose politinėse batalijose.

"Lietuvos ryto" šaltinių teigimu, "Drąsos kelio" partijos kūrimo scenarijus buvo pradėtas dėlioti maždaug prieš pusmetį. Buvo svarstoma, kad jeigu N. Venckienė nebus pašalinta iš teisėjų, ji partijos vairą turėtų perimti likus maždaug pusmečiui iki rinkimų, kurie vyks 2012-ųjų rudenį. "Violetine" pavadintą partiją planuota kurti visuomeninės organizacijos Teisingumo sąjungos pagrindu. Šiai sąjungai vadovauja D. Kedžio aplinkai artimas Seimo narys Saulius Stoma, šiuo metu atstovaujantis konservatorių frakcijai. Beje, parlamentaras S.Stoma buvo minimas ir tarp pagrindinių kandidatų vadovauti kuriamai partijai. Artėjant Seimo rinkimams jis šį postą esą turėtų užleisti N.Venckienei, kuri savo noru paliktų Kauno apygardos teismą.

„Lietuvos ryto” šaltinių žiniomis, planuota po vienu skėčiu suburti kelias visuomenines organizacijas, o kai susirinks 5–6 tūkstančiai žmonių, – registruoti partiją. Jau šį pavasarį buvo beveik sudarytas išankstinis 40 kandidatų sąrašas dalyvauti Seimo rinkimuose. Pirmajame dešimtuke esą turėtų atsirasti N.Venckienė, S.Stoma, T.Skučas, Kovo 11-osios Akto signataras Algirdas Patackas, trys žurnalistai, geras teisėjos draugas žinomas Kauno plastikos chirurgas.

Tačiau ir S.Stoma paneigė planuojąs stoti į čia partiją. „Dabar sunku pasakyti, nes partija dar neįkurta. Tačiau neketinu stoti į šią partiją ir su ja dalyvauti Seimo rinkimuose. Visuomeninė organizacija „Drąsiaus kelias” dirba labai pozityvų darbą, tačiau kaip politinė partija turėtų žvelgti plačiau ir nesusikoncentruoti į vieną problemą,“ - sakė jis.