Vilniuje esančiame Vaiko raidos centre, pasislėpus tėvui, apgyvendinta mergaitė. Advokatas tikina norįs sužinoti tiesą – esą iš vaiko senelių išgirdo, kad čia mergaitei gali būti atliekama psichiatrinė psichologinė ekspertizė.

„Jie turėtų informuoti proceso dalyvius, tame tarpe ir mane, kaip įgaliotąjį atstovą tam, kad aš, ar kiti proceso dalyviai, tarp jų ir įtariamasis, galėtų pateikti ekspertams klausimus“, - žurnalistams sakė A. Venckus.

Pasak A. Venckaus, pareigūnai privalo jį informuoti apie ketinimus tirti vaiką, tačiau esą teisėsaugininkai apie priimamus sprendimus nekalba ne tik su juo, bet ir su mergaitės artimaisiais. „Iki šio momento nei aš, kaip įgaliotas atstovas, jei mergaitės seneliai nesame matę jokio procesinio sprendimo – kas nusprendė patalpinti mergaitę į šitą įstaigą ir kodėl ji būtų būtent į šitą įstaigą patalpinta“, - kalbėjo advokatas.

Pasak LNK „Žinių“, advokatui taip ir nepavyko sužinoti, ar mergaitė tiriama – jo į Vaiko raidos centrą niekas neįleido. Įstaigos vadovė telefonu patikino, kad advokatas gali būti įleistas darbo dienomis, o ne sekmadienį.

Ekspertai LNK „Žinioms“ yra sakę, kad visos reikalingos ekspertizės D. Kedžio dukrai jau atliktos. „Mūsų ekspertams nekilo abejonių, ir prokuratūrai nekilo abejonių dėl ekspertų išvadų, todėl nemanome, kad būtina dar kartą atlikti kokius papildomus tyrimus“, - aiškina Konstantinas Daškevičius, Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos direktorius.

D.Kedžio dukra šiuo metu rūpinasi valstybė, globėjas vaikui nepaskirtas iki šiol. Primename, kad advokatas A. Venckus – mergaitės dėdė – įtariamojo D. Kedžio sesers vyras.