„Na tikrai, dabar nevadovausiu tam, ko dar nėra, ir tikrai norėčiau tik pasakyti, kai bus suformuota Vyriausybė, pasistengsiu, kiek galėsiu, padėti naujajam premjerui pradėti dirbti, kiek tai bus įmanoma, ir kiek pati dauguma, ir pats premjeras norės“, - sakė šalies vadovė.

Trečiadienį Kauno rajono Raudondvario dvare – pilyje susitiko Baltijos šalių prezidentai, kurie aptarė įvairias regiono ir valstybių aktualijas.

„Šiandien mes kalbame apie mums svarbius klausimus, pirmiausia, tai, be jokios abejonės, mūsų bendri strateginiai projektai, strateginiai interesai ir ką tik pasibaigusi (Europos vadovų – DELFI) taryba, kurioje visos Baltijos šalys laikėsi vieningos pozicijos ir viena kitai padėdamos derėjosi dėl naujosios finansinės perspektyvos. Aptarėme taip pat ir, tokius, sakyčiau, ir jautrius, ir neaiškius klausimus kaip energetika, transportas ir kiti projektai, ypač po ką tik Lietuvoje įvykusių rinkimų – kokia bus strategija, ar Lietuva išlaikys pagrindinį kursą tiek NATO, tiek Europos Sąjungoje, tiek energetikos srityje, tiek visos jungtys ir strateginiai projektai, kurie judėjo ir buvo daromi kartu, ar jie bus išsaugoti, ar juos ir toliau Lietuva vystys. Taigi visi šie klausimai išties labai svarbūs visoms trims valstybėms, mes juos sugebėjome aptarti“, - dėstė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, buvo apsitarta, kokias pozicijas Baltijos šalys ruoš ateinančiam derybų etapui Europos vadovų taryboje dėl naujosios Europos Sąjungos finansinės perspektyvos, o Baltijos šalių prezidentų nuomonės yra panašios.

Susitikimas, anot D. Grybauskaitės, organizuotas Raudondvaryje dėl to, kad tokią tradiciją išlaiko ir Latvijos bei Estijos prezidentai, kurie susitikimus organizuoja ne tik Rygoje ar Taline.

„Norėjau pasidžiaugti, kad Lietuvoje – ne tik Vilnius, o yra ir daug gražesnių vietų, net tik Vilniaus, bet ir kituose mūsų regionuose“, - sakė prezidentė.