Devynerių metų mergaitė išėjo iš namų Amalių soduose sekmadienį apie 16.30 val. ir dingo. Pirminiais duomenimis, mergaitė atėjo į Chemijos gatvėje esančią stotelę, nes norėjo važiuoti į netoliese esantį „Girstučio“ prekybos centrą. Tačiau kelionės tikslo vaikas nepasiekė, neįlipo mergaitė ir į jokį autobusą.

Paskutinė vaiko mobiliojo ryšio vieta, kur jis dar veikė, taip pat užfiksuota toje pačioje stotelėje.

Šalia esančių įstaigų vaizdo kameros užfiksavo įtartiną automobilį. „Matyti, kad privažiuoja automobilis, jis kažkaip chaotiškai užsuka prieš stotelę, išjungia variklį, tada nueina į stotelę, kelias minutes ten vyksta kažkas, nežinia, nematyti, stotelė užstoja, tada po kelių minučių grįžta į automobilį, užkuria, apsisuka ir nuvažiuoja“, – pasakojo „Siaurio šnaucerio“ veterinarijos klinikos vadovė Jurgita Siaurienė.

Nors vaizdo įrašas nekokybiškas, daroma prielaida, jog šis automobilis gali būti susijęs su vaiko dingimu, nes laikas, kai vaikas turėjo būti stotelėje ir atvažiavo mašina, atitinka.

„Tas automobilis dar kelias minutes ten pastovi, pravažiavo dar kelios mašinos pro šalį, niekam lyg nesukėlė įtarimų. Ir po kelių minučių matyti, kad juodas žmogeliukas prieina prie vairuotojo, sėda prie vairo ir nuvažiuoja. Mergaitės neina įžiūrėti, tik pagal faktą galima konstatuoti, kad panašu, jog buvo tuo momentu ten mergaitė“, – teigė J. Siaurienė.

Nepatvirtintais duomenimis, buvo ir liudininkų, kurie vaiką stotelėje matė dar ir prieš 17 val. vakaro, tačiau po šios mašinos pasirodymo vaikas dingo. Ar tai gali būti susiję, policija kol kas nepatvirtina, išpirkos ar kitų reikalavimų gauta nėra.


„Informacija perduota visoms apskritims, paskelbta ir tarptautinė paieška, tačiau dabar fiziškai ieškoma Kauno mieste ir rajone“, – teigė Kauno policijos viršininkas Mindaugas Baršys.

Vaiko visą naktį ieškojo daugybė pareigūnų ir savanorių, apylinkes šukavo ir šauliai.

„Koordinatorius minėjo, kad per 20 minučių atsirado mergaitės dingimo vietoje su dronais ir dirbo visą naktį. Naktį bendrai šaulių ir savanorių buvo apie 200–300“, – teigė Šaulių 2-osios rinktinės vadas Vytautas Žymančius.


Į orą kelti dronai su termovizoriais, pasitelktos visos priemonės, kuriomis tikimasi užčiuopti bent kokį siūlo galą.

„Daug neatsakingai paliktų neuždengtų šulinių, kur patys vos neįsimagariojome į vieną, o daugmaž ko tikėjomės, ko ieškojome, nieko nepastebėjome“, – apgailestavo šaulys Giedrius Stankus.

„Viskas atrodo įtartina, eini, žiūri, kur yra pėdsakų, žymių, šulinių, atvirų ertmių, daiktų kokių nors iškilusių“, – teigė šaulys Algirdas Grybauskas.

Kol nėra jokių aiškių versijų, įtampa tiesiog tvyro ore. „Man, kaip tėvui, sunku kalbėti. Prašymas visiems, kas gali, kas turi valandą, pusvalandį ir gali išeiti apsidairyti, ateikite, padėkite“, – vos tramdydamas ašaras prašė A. Grybauskas.

Į paiešką susitelkė ir gyventojai, savanoriai apžiūrinėja vietoves. Savanorius koordinuoja Raudonojo Kryžiaus komanda, pirmos paros paieškos vyko iki 5 val. ryto.

„Naktį paieška labai sudėtinga, mieste labai sudėtinga paieška, nei aiškumo, ko ieškoti tiksliai, labai daug uždarytų teritorijų, reikia prisibelsti, prisiskambinti, šalta, laipsniai tikrai nedžiugino. Tikrai visi šalo, bet labai džiaugiamės bendruomenės pagalba“, – teigė Raudonojo Kryžiaus atstovė Vytautė Stankevičienė.

Policija prašo nelikti abejingiems ir dalintis informacija, jei mergaitės dingimo metu buvote netoliese. „Gyventojai, kurie galbūt važiavo vakar nuo 16.30 iki 17.30 val. Chemijos, Technikos Pramonės ar Draugystės gatvėmis, galėtų pasidalinti vaizdo registratoriais užfiksuota informacija“, – prašė Mindaugas Baršys.

Šeima nei teisėsaugai, nei seniūnijai žinoma nebuvo, vaiko teisių sergėtojai jos taip pat neprižiūrėjo, prieš mergaitei dingstant pykčių šeimoje nebuvo.

DELFI primena, kad 2014 metais gimusi mergaitė iš namų, esančių Kaune, Trešnių take, išėjo sekmadienio vakarą. Išeidama ji vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Asmenis, žinančius nepilnametės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, policija prašo kreiptis į Kauno AVPK pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubios pagalbos telefonu 112.

Visą LNK žinių reportažą galite žiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)