Trečiadienį posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) baigė registruoti visus kandidatus, norinčius patekti į Seimą.

Daugiausia kandidatų - 14 - yra Ukmergės rinkimų apygardoje, 12 - Zarasų-Visagino ir 11 - Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje.

Kandidatus kelia 17 partijų. Dar trys politikai savarankiškai išsikėlė savo kandidatūras.

Praėjusią savaitę VRK įregistravo pirmuosius keturis kandidatus, kurie bandys patekti į Seimą per kovo 3 dieną vyksiančius pakartotinius rinkimus. Tai Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkė, Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė. Ji kandidatuos Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje.

Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje Seimo nario mandato sieks Respublikonų partijos lyderis, buvęs parlamentaras Valdemaras Valkiūnas.

Kandidatais į Seimą Ukmergės rinkimų apygardoje VRK įregistravo Kovotojų už Lietuvą sąjungos pirmininką Vytautą Šustauską ir Emigrantų partijos vadovą Juozą Murauską.

Kovo 3 d. rengiami pakartotiniai rinkimai į Seimą vienmandatėse Biržų-Kupiškio Nr. 48 bei Zarasų-Visagino Nr. 52 rinkimų apygardose ir nauji - vienmandatėje Ukmergės rinkimų apygardoje Nr. 61.