Dalyvavimu riaušėse kaltinamo S. Pakalkos bylą Vilniaus apygardos prokuratūra buvo išskyrusi į atskirą, nes kaltinamasis nesulaukė teisminio proceso pabaigos ir išvyko į Didžiąją Britaniją. Dėl to Lietuvos pareigūnai paskelbė jo tarptautinę paiešką, o teismas išdavė Europos arešto orderį.

S. Pakalka šių metų pradžioje buvo sulaikytas prie Londono esančiame Vestminsteryje, vietos teismas leido jį išduoti Lietuvai.

Kol kaltinamasis buvo atgabentas į Lietuvą, kitiems riaušėse dalyvavusiems asmenims teismas jau paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Antradienį nė vienas nuteistasis jo dar nebuvo apskundęs, tačiau tai žadėjo padaryti.

S. Pakalkos bylą antradienį atvertusi teisėjų kolegija nesužinojo kaltinamojo pozicijos – į teismą neatvyko trys nukentėjusieji, be jų teismas negalėjo pradėti nagrinėti baudžiamosios bylos.

Prokuratūros kaltinamajame akte teigiama, kad riaušių dalyviai susitarė su savo bendrais ir išprovokavo riaušes prie Seimo rūmų - agitavo šturmuoti parlamentą, mėtė akmenis, kiaušinius į Seimo rūmus. Prasidėjus neramumams, kaltinamieji esą nepakluso pareigūnų ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų teisėtiems reikalavimams, juos įžeidinėjo necenzūriniais žodžiais, prieš juos vartojo smurtą ir sunaikino turtą.

Daugumai riaušių prie Seimo bylos kaltinamųjų teismas yra skyręs kiek didesnes nei dvejų metų laisvės atėmimo bausmes, tačiau beveik visos jos buvo atidėtos.

Nuteistiesiems taip pat skirta solidariai atlyginti per riaušes padarytą žalą, iš viso - kiek daugiau nei 284 tūkst.litų.