"Per pasitarimą autoūkio vadovas pranešė, kad už šiurkščius pažeidimus abu įvykio dalyviai bus atleisti iš darbo", - BNS pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, autoūkio vadovui pavesta skubiai atlikti tyrimą dėl šio įvykio, o VRM Teisės departamentas atlieka tarnybinį tyrimą dėl autoūkio veiklos.

Du neblaivūs darbuotojai ministerijos autoūkyje buvo aptikti naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

D.Barakauskas BNS sakė, jog šeštadienį prieš vidurnaktį jis planavo vykti į pasienį su Baltarusija, todėl paprašė automobilio su vairuotoju. Tačiau, anot ministro, jam bekalbant telefonu su budinčiu vairuotoju, jis suprato, jog budintysis kalba nerišliai ir gali būti neblaivus, todėl nurodė ministerijos kanclerio pareigas laikinai einančiam Nerijui Rudaičiui išsiaiškinti situaciją.

Ministras teigė sužinojęs, jog autoūkio mechanikas ir budintis vairuotojas aptikti išgėrę. Tada, pasak ministro, buvo iškviesta policija, kad būtų nustatytas girtumo laipsnis ir surašytas protokolas.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, jog naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus policijos patruliai sulaikė VRM autoūkio darbuotoją, kuris tarnybiniu "VW Jetta" pervažiavo Pylimo ir K.Kalinausko gatvių sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Sustabdžius šį automobilį paaiškėjo, kad 1963 metais gimęs vairuotojas A.A. yra girtas. Jam nustatytas 1,96 promilės girtumas. Vyriškis, anot portalo, pareigūnams paaiškino, kad dirba vidaus reikalų ministro D.Barakausko vairuotoju.

Pats D.Barakauskas BNS sakė, jog jo nuolatiniu vairuotoju dirba kitas žmogus. Anot jo, tikėtina, jog išgėręs vairuotojas buvo pakeliui pas jį į namus, tačiau jį sulaikė policijos pareigūnai.