Prieš posėdį partijos pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad „darbiečiai“ turi per 10 kandidatų į energetikos viceministrus ir tris pretendentus į žemės ūkio viceministro pareigas.

„Šiai dienai turime mes per dešimt kandidatūrų (į energetikos viceministrus). Gali būti pateikta ne viena kandidatūra ministrui“, - trečiadienio rytą interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.
„Žemės ūkio ministrė teikė komitetui tris kandidatūras ir komitetas pateiks šiandien savo išvadas prezidiumui“, - sakė L.Graužinienė.
Prieš savaitę šį klausimą svarstę „darbiečiai“ sprendimą atidėjo, nes norėjo, kad potencialius kandidatus įvertintų partijos Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai.

Vienas iš galimų kandidatų į energetikos viceministrus - žaliosios energetikos specialistas Martynas Nagevičius. Kitų kandidatų pavardžių „darbiečiai“ neatskleidžia.

Darbo partija turi pasiūlyti kandidatą į energetikos viceministrus vietoj Žydrūnės Juodkienės, kurios pavardė žiniasklaidoje minėta esanti vadinamajame „juodajame sąraše“.

Dviejų „darbiečiams“ priklausančių viceministrų kėdės laisvos ir Žemės ūkio ministerijoje. Du šios ministerijos viceministrai - Živilė Pinskuvienė ir Rytis Šatkauskas - taip pat minėti įtartinų viceministrų sąraše.

Įtartinų viceministrų sąrašą prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė Specialiųjų tyrimų tarnyba. Valstybės vadovė pareikalavo, kad jame esantys viceministrai nebedirbtų Vyriausybėje.