Darbo partijos frakcijos nariai užregistravo atitinkamus Teritorijos administracinių vienetų ir jų ribų įstatymo bei savivaldybių biudžetų pajamų nustatymo metodikos įstatymo priedėlio pakeitimus. Pataisomis taip pat siūloma nustatyti, kad sostinės statusą turi Vilnius.

J. Pinskaus skaičiavimais, jeigu tokios pataisos būtų priimtos, Vilniaus miesto biudžetas padidėtų apie 420 mln. lirų.

"Papildomos lėšos leis išspręsti susidariusias Vilniaus miesto problemas - mokyklų ir darželių renovacija, kelių priežiūra, spūstys, viešasis transportas, automobilių statymas, miesto tvarkymas ir gyvenamoji aplinka", pranešime spaudai teigia Seimo narys.

Pasak jo, didžiąją dalį savivaldybių biudžeto pajamų sudaro lėšos, surinktos iš gyventojų pajamų mokesčio. Tačiau jeigu dauguma savivaldybių beveik visus iš pajamų mokesčio surinktus pinigus gali naudoti savo reikmėms, Vilnius yra "labiausiai nuskriaustas", nes jis turi atiduoti 60 procentų surinktų lėšų kitoms savivaldybėms.

Seimo nario teigimu, Kauno miestui lieka 94 proc., Klaipėdai 86 proc., Mažeikių rajonui -95 procentai, o kitoms savivaldybėms skiriama 100 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

Finansų ministerijos duomenimis, vien gegužės mėnesį į nacionalinį biudžetą iš gyventojų pajamų mokesčio gauta 270,7 mln. litų, iš jų savivaldybėms teko beveik 200 mln. litų.