Teismo priimta nutartis bus išsiųsta į Danijos teisingumo ministeriją, kuri buvo suabejojusi, ar gali Turto bankui perduoti „Nordea“ banke Kopenhagoje dar 1997-aisiais areštuotus G. Petriko pinigus.

Danai kreipėsi į Lietuvos pareigūnus, prašydami pateikti konkrečius įrodymus, kad šiuos pinigus teismas nusprendė panaudoti priteistam civiliniui ieškiniui.

Anksčiau G. Petriką nuteisęs teismas apkaltinamajame nuosprendyje buvo nurodęs, kad Danijoje areštuoti pinigai turi būti panaudoti civilinio ieškinio padengimui, tačiau apie tai neužsiminė nuosprendžio rezoliucinėje dalyje, todėl danams kilo abejonių, ar tikrai Turto bankui perduoti areštuotus dolerius.

Jau įsiteisėjusį nuosprendį Vilnaius apygardos teismas patikslino Generalinės prokuratūros prašymu.

Vilniaus apygardos teismas dar praėjusių metų vasarį konstatavo, kad G. Petrikas iššvaistė LVKB turtą, suteikdamas su koncernu EBSW susijusioms bendrovėms kreditus be turto įkeitimo ar kitų garantijų.

Teismas iš G. Petriko ir dar kelių asmenų solidariai priteisė 18 mln. litų.

G. Petrikas taip pat yra nuteistas dėl Kauno investicinės holdingo kompanijos turto iššvaistymo, tačiau nuosprendį jis yra apskundęs apeliacine tvarka, jo skundas dar neišnagrinėtas.