Pirmiausia jis ketina bendrauti su opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos nariais, vėliau suplanuoti susitikimai su Socialdemokratų partijos, "Tvarkos ir teisingumo" frakcijų nariais.

"Jis pats pareiškė norą susitikti, pasikalbėti", - BNS sakė "tvarkiečių" seniūnas Petras Gražulis.

Anot jo, anksčiau frakcija buvo susitikusi su prokuratūros darbuotojų profesinės sąjungos nariais. Pastarųjų ir generalinio prokuroro pateikta informacija, P.Gražulio teigimu, skiriasi.

Seimui praėjusį antradienį atmetus nutarimo projektą pritarti Generalinės prokuratūros veiklos ataskaitai, Teisės ir teisėtvarkos komitetas parengė naują nutarimo projektą, kuriuo siūloma nepritarti šiai ataskaitai. Nutarimo projekte teigiama, kad ataskaitoje pateikti duomenys ir vertinimai "yra deklaratyvūs ir neatspindi realios padėties prokuratūros institucijai atliekant valstybės pavestas funkcijas".

Priėmus šį nutarimo projektą, galėtų kilti klausimas dėl D.Valio atsakomybės, mat parlamentarai taip pat priėmė Statuto pataisas, pagal kurias galima kelti pareigūno atstatydinimo klausimą nepritarus metinei veiklos ataskaitai.

Jeigu Seimas nepritaria institucijos vadovo, kuriam paskirti reikia Seimo pritarimo, pateiktai metinei institucijos veiklos ataskaitai, šią ataskaitą svarsčiusiam komitetui gali būti pavesta pateikti nutarimo dėl siūlymo prezidentui atleisti šį valstybės institucijos vadovą iš pareigų projektą.

Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė minėtas Statuto pataisas įvertino kaip žingsnį link institucijų politizavimo. Konstitucinės teisės ekspertas Vytautas Sinkevičius Seimo statuto pataisose dėl vadovų atleidimo įžvelgė bandymą pažeisti Konstitucijos numatytą valdžių padalijimo principą.