Pasak šalies vadovės, socialinis saugumas yra nacionalinis prioritetas, todėl ji inicijavo ilgalaikę socialinio saugumo kampaniją „Už saugią Lietuvą“, kuri telkia žmones, institucijas, NVO, verslą spręsti skaudžiausias socialines problemas – skatinti vaikų globą šeimose ir įvaikinimą, mažinti smurtą ir patyčias, priklausomybes, savižudybių mastą

Stiprinant valstybės gynybos pajėgumus buvo įtvirtintas mišrios kariuomenės modelis, kasmet kviečiant šauktinius, kad didėtų parengtasis karių rezervas. Prezidentūros pranešime pažymima, kad pernai kariuomenės dalinių užpildymas kariais išaugo daugiau nei dvigubai – nuo 36 iki 78 procentų. Taip pat tarp pasiekimų vardijama finansavimo gynybai didinimas, karinės technikos modernizavimas.

Padėtį valstybėje, vidaus ir užsienio politiką prezidentė apžvelgs ketvirtadienį Seime skaitydama metinį pranešimą. Tai bus septintasis iš eilės ir antrasis antrą kadenciją šalies vadovės metinis pranešimas.

Per antruosius antrosios kadencijos metus prezidentė pateikė Seimui 17 įstatymų projektų, tris įstatymus vetavo, paskyrė 44 naujus teisėjus ir 15 teisėjų perkėlė į aukštesnės pakopos teismus. Atleista buvo 19 teisėjų, iš kurių vienas – už teisėjo vardo pažeminimą.

Antraisiais kadencijos metais į Lietuvą buvo atvykę 32 užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų vadovai ir pareigūnai. D.Grybauskaitė iš viso dalyvavo 77 susitikimuose su užsienio šalių atstovais, iš jų 33 buvo su prezidentais, 23 – su premjerais, 4 – su parlamentų pirmininkais, 16 – su tarptautinių organizacijų ir institucijų vadovais. Į užsienį prezidentė vyko 26 vizitų.