„Aš negaliu ir niekada negalėsiu kvestionuoti mūsų žmonių nuomonės. Žmonės sprendžia ir vertina, kaip dirba jų rinkti politikai. Tai ir palikime žmonėms“- BNS ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė, paklausta, kas galėjo lemti valdančiųjų socialdemokratų reitingų kritimą.

Balandžio mėnesį reikšmingai mažėjo ir valdančiosios Socialdemokratų partijos, ir jos vadovo ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus reitingai, rodo praėjusią savaitę dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta visuomenės nuomonės apklausa. Tuo metu buvusį vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį prisiviliojusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai nuosekliai didėja - ši partija balandį pakilo į antrąją poziciją reitingų lentelėje.

Už socialdemokratus per rinkimus, jeigu jie vyktų kitą sekmadienį, teigė, jog balsuotų 15,7 proc. (kovą - 21,2 proc.) bendrovės „Vilmorus“ apklaustų šalies gyventojų. Vasarį socialdemokratų reitingas siekė 23 procentus. Nepaisant kritimo socialdemokratai išlieka pirmi partijų reitingų lentelėje. Apklausos duomenimis, premjeru balandžio mėnesį pasitikėjo 47,1 proc. apklaustų gyventojų, kovą ministro pirmininko reitingas siekė 50,7 procentus.

Nuosekliai krentant partijos reitingams ministras pirmininkas socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius BNS pripažino, kad partija pastaruoju metu darė viešųjų ryšių klaidų.

„Aš manau, kad tos klaidos pastaruoju metu buvo padarytos ne faktinės. Mes vėluodavome sureaguoti į viešojoje erdvėje pasirodančią informaciją, tos klaidos buvo viešųjų ryšių“, - BNS šeštadienį sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Reaguodami į, jo teigimu, nepagrįstą politinių oponentų puolimą ir viešojoje erdvėje pasirodančią netikslą informaciją apie valdžios sprendimus, kairieji žada imtis veiksmų tvarkant viešuosius ryšius.

Į antrąją vietą valstiečiai šoktelėjo iš šeštos pozicijos, kurioje buvo kovą (7,1 proc.). Balandį už juos nurodė ketiną balsuoti 11,1 proc. respondentų. Už Liberalų sąjūdį balsuotų 9,6 proc. (10,4 proc.) rinkėjų. „Tvarkos ir teisingumo“ partiją rinktųsi 8,4 proc. (7,7 proc.) atsakiusiųjų, Tėvynės sąjungą - Lietuvos krikščionis demokratus 8 proc. (10,2 proc.) rinkėjų, Darbo partiją - 7,7 proc. (6,8 proc.) apklaustųjų. Už Lenkų rinkimų akciją balsuotų 2,5 proc. (3,2 proc.) respondentų.