„Legendiniai Jūsų sukurti vaidmenys garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje, įkvepia vis naujas aktorių kartas ir pagrįstai patenka į svarbiausius mūsų teatro ir kino istorijos puslapius", - rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Šalies vadovė palinkėjo D. Banioniui kuo stipresnės sveikatos, neblėstančio savo gyvenimo ir kūrybos prasmės jausmo.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius, pasak Vyriausybės pranešimo, pabrėžė, kad greta aukščiausių įvertinimo ženklų, kultūros, teatro ir kino nominacijų šis aktorius yra pelnęs žmonių pripažinimą.

„Kitaip ir būti negali – teatras ir kinas nėra nebylūs, jie kelia svarbius klausimus, įspėja apie blogį ir tiesia kelią gėriui. Po kiekvieno Jūsų vaidmens priverčiate žiūrovą susimąstyti – tai Jūsų indėlis į žmogaus sielą“, - teigė A. Butkevičius.

90-ties metų jubiliejų švenčiančiam aktoriui D. Banioniui pirmadienį įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Apdovanojimas garsiam teatro ir kino aktoriui skirtas už demokratinės ir atviros Lietuvos visuomenės, už pilietinio solidarumo, asmens bei visuomenės santykių darnos stiprinimą.

D. Banionis yra sukūręs per pusšimtį vaidmenų teatre, apie 70 - kine ir televizijoje. Pernai jam skirta Nacionalinė kultūros ir meno premija. 2004 metais menininkas apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, 1994 metais - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.