„Trys muškietininkai... po 20 metų. Tai pirma mintis, kuri šiandien šovė, perskaičius žinią, kad susivienijo Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis ir Artūras Zuokas (...) Sėkmės naujam dariniui. Šiek tiek gaila, kad jie save vadina liberalais. Tai tikrai nepadės liberalios ideologijos reputacijai Lietuvoje“, – savo feisbuko paskyroje teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, nei viena besikuriančio darinio jėga nėra iš tiesų liberali.
„Jie sako, kad vardan liberalų. Aš sakau, kad vardan savęs. Nes tvarkiečiai nudreifavę į gana radikalią kairę, A. Paulauskas sustojęs kažkur centre. Artūras Zuokas? Taip, mes buvome susitikę, jis klausė, ką manau apie bendrą ateitį. Kaip matau, mano atsakymas jam buvo teisingas – Artūrui reikalingi kitokie partneriai“, – teigė ji.

ELTA primena, kad „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis A. Zuokas ir buvęs parlamentaras A. Paulauskas vienija jėgas – pasirašė susitarimą kitų metų Seimo rinkimuose dalyvauti vienu sąrašu ir nekonkuruoti vienmandatėse rinkimų apygardose.

Kaip rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ spalio 15-29 dienomis atliktos apklausos duomenys, „tvarkiečius“ remia 3,1 proc. apklaustųjų, o A. Zuoko pirmininkaujamą Lietuvos laisvės sąjungą – 2 proc. apklausos respondentų.

Tuo tarpu A. Paulauskas su visuomeniniu rinkimų komitetu „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“ dalyvavo šių metų rinkimuose į Europos Parlamentą, kur surinko 1,26 proc. balsų.

Iš valdančiųjų koalicijos išmestos „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas R. Žemaitaitis dar lapkričio pradžioje pakvietė liberalus vienyti jėgas ir tokiu būdu sukurti atsvarą „valstiečiams“, konservatoriams bei socialdemokratams artėjančiuose Seimo rinkimuose. Vis dėlto buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas tokias kalbas pavadino kliedesiais.