Seimo narys taip pat pridūrė, kad nežino, kodėl iširo „tvarkiečių“ frakcija. „Nežinau ir neturiu tokios informacijos, negalėsiu pakomentuoti, kieno iniciatyva. Aš tik kiek girdėjau, kad pagrindinė priežastis, kad daugelis frakcijos narių negali susikalbėti su dabartiniu partijos ir frakcijos lyderiu Žemaitaičiu. Čia jų pasakymai. Bet aš tikrai negaliu teigti nei taip, nei ne, nes aš toje frakcijoje nebūnu“, – teigė A. Butkevičius.

Jis teigė, kad socdarbiečių frakcijoje yra tik laikinai. „Kviečia, nuolat kviečia, nes žino, kad esu pasakęs, kad būsiu socdarbiečių frakcijoje tik iki tol, kol bus suformuota valdančioji dauguma ir Vyriausybė, – teigė Seimo narys, tačiau pridūrė, kad rinkimuose bet kokiu atveju dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas. – Kalbėtis galima visą laiką, bet aš vis tiek eisiu kaip nepriklausomas atstovas Vilkaviškyje.“

Paprašius patikslinti, ar gavo kvietimą jungtis prie naujai kuriamos frakcijos, A. Butkevičius atsakė teigiamai. „Galiu pasakyti, kad kviečia, – teigė A. Butkevičius. – Dar svarstau.“

Vis dėlto, ar tikėtina, kad atsakymas į kvietimą bus teigiamas? „Negaliu atsakyti dabar į šitą klausimą“, – tvirtino A. Butkevičius.

Kas yra tie nežinomieji, kurie planuoja prisijungti prie V. Kamblevičiaus buriamos naujos frakcijos, kol kas išsiaiškinti ganėtinai sunku.

Buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ partijos ir frakcijos narys Petras Gražulis DELFI sakė, kad kol kas prisijungimo prie naujosios frakcijos fakto negali nei patvirtinti, nei paneigti. Jo teigimu, kol kas kalbėtis anksti.

Kas jungsis prie naujos frakcijos?

„Kol kas vyksta kalbos ir derybos, nieko negaliu atsakyti, nei taip, nei ne. Rinksimės ir tarsimės“, – teigė P. Gražulis. Jis teigė, kad kol kas niekas „nesirinko ir nesikalbėjo“.

Mindaugas Puidokas taip pat negalėjo patvirtinti informacijos, tačiau jos ir nepaneigė, tiesiog sakė, kad vyksta pokalbiai.

„Kol kas kalbėti apie tai per anksti, bet pokalbiai vyksta. Matysime, kas iš tų pokalbių gausis. Rezultato galima tikėtis artimiausios dienomis“, – DELFI sakė M. Puidokas.

Ką daryti kol kas nežino ir Valentinas Bukauskas. Jis sakė, kad apie galimybę dar tarsis su savo kolega Andriumi Mazuroniu.

„Tai nėra dar siūlymų ir kalbėjimų. Išgirdau tik šiandien. Jie, visa frakcija, kurie ir nepateikė pareiškimo, jie atsiduria Mišrioje grupėje. Šiuo metu mūsų yra 16, kas ir ką darys. Šiuo momentu man sunku pasakyti. Bet mes esame dviese, su A. Mazuroniu, kalbėsimės“, – DELFI sakė V. Bukauskas.

DELFI šaltinių teigimu, prie naujos frakcijos kviečiami prisijungti Petras Čimbaras, Rimas Andrikis, Andrius Mazuronis ir Algirdas Butkevičius. Dar keturi nariai – iš „tvarkiečių“ pasitraukę Seimo nariai.

Naują frakciją burs pasitraukęs Kamblevičius

Be V. Kamblevičiaus „tvarkiečių“ frakciją taip pat paliko Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas bei Algimantas Dumbrava. Tai pranešta per plenarinį posėdį antradienį.

Pasitraukus keturiems nariams, frakcijoje liko trys parlamentarai, kai jai sudaryti reikia septynių.

V. Kamblevičius sakė, kad toks sprendimas priimtas dėl nesutarimų su partijos vadovu Remigijumi Žemaitaičiu.

Iš frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nusprendus pasitraukti 4 jos nariams, ji frakcija sužlugo. Sužlugo ir Vyriausybė – faktinės daugumos Seime nebėra, bet iš naujo tvirtinti Vyriausybės nebereikės, ji jau buvo patvirtinta.

R. Žemaitaitis teigė, kad V. Kamblevičius frakcijos posėdyje taip pat pranešė ir apie tai, kad planuoja kurti naują frakciją iš keturių partijų.

„V. Kamblevičius pranešė frakcijos posėdyje, kad planuoja išeiti iš frakcijos ir kurti naują frakciją iš 4 partijų. Tokių planų trauktis turi ir O. Valiukevičiutė“, – sak R. Žemaitaitis. Pasak jo, tai reiškia, kad „tvarkiečių“ frakcijos nelieka.